DOLAR
33,98 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.822,61 0%
BITCOIN
1.964.432,86 0%

KPSS şartsız memur olmak isteyen koşsun! Büyük fırsat geldi!

Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan kadrolar için 25 Denetçi Yardımcısı Adayı alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan son dakika açıklamasında, alımların Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) işbirliğiyle gerçekleştirileceği belirtildi. Yargıtay'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Başkanlığımızda boş bulunan 25 adet Denetçi Yardımcısı Adaylığı Giriş Sınavı açılacağı ilan edilmiş olup Başkanlığımız ve ÖSYM arasında imzalanmış olan protokol ile sınav ilan metni ekte yer almaktadır."

Yayın Tarihi: 24.07.2024 22:11
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 22:11

KPSS şartsız memur olmak isteyen koşsun! Büyük fırsat geldi!

SAYIŞTAY, 25 MEMUR ALIMI İÇİN SINAV DÜZENLEYECEK


Denetçi Yardımcısı Adayı pozisyonları için düzenlenecek sınavın detaylarına ilişkin bilgiler, ilgili protokol kapsamında ilan metninde yer alacak. Bu gelişmeyle birlikte, Sayıştay'ın personel kapasitesini güçlendirme adımları hız kazanmış oldu. Sınav ilanının, adayların başvuru süreci ve sınav tarihi gibi önemli detayları içermesi bekleniyor.

KPSS şartsız memur olmak isteyen koşsun! Büyük fırsat geldi!


SAYIŞTAY'DAN 25 DENETÇİ YARDIMCISI ADAYI ALIMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI VE TARİHİ

 

Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, halen boş bulunan 25 Denetçi Yardımcısı Adayı kadrosu için başvuruların kabul edileceği duyuruldu. İşte başvuru şartları ve önemli tarihler:

 

Başvuru Şartları:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel nitelikleri taşımak,

b) Eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1989 ve sonrası doğumlular),

c) Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak,

ç) Sağlıkla ilgili olarak, denetçilik görevini sürekli olarak yurt genelinde yapmaya engel bir durumu olmamak.

 

Başvuru Süreci:

Başvurular 21 Ağustos 2024 tarihinden itibaren kabul edilecektir. Adaylar, başvuru süreci ve gerekli belgeler hakkında detaylı bilgiye Sayıştay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden veya ilan metninden ulaşabilirler.