DOLAR
34,15 -0,03%
EURO
38,17 0,03%
ALTIN
2.928,53 -0,5%
BITCOIN
2.235.922,06 0,51%

KPSS puanı olan başvurabilecek! Ulaştırma Bakanlığı en az ön lisans mezunu personel alımı

Ulaştırma Bakanlığına 75 memur alımı yapacağını duyurdu! Ayrıntılar haberimizde...

Yayın Tarihi: 14.07.2024 23:24
Güncelleme Tarihi: 14.07.2024 23:24

KPSS puanı olan başvurabilecek! Ulaştırma Bakanlığı en az ön lisans mezunu personel alımı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS 2024/1 tercih kılavuzunu yayımlayarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde memur alımı yapılacağını duyurdu. Bu alım kapsamında lise, ön lisans ve lisans mezunları için çeşitli kadrolar açılacak. Özellikle tekniker, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile mühendis pozisyonlarında toplamda 75 yeni memur istihdam edilecek.

Ön lisans mezunları için 29 tekniker ve 34 veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu ayrılmış durumda. Tekniker pozisyonları için Güverte, Deniz Ulaştırma ve İşletme, İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi gibi programlardan mezun olan adaylar başvurabilecek. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarına ise Adalet, Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları gibi programlardan mezun olan adaylar kabul edilecek. Lisans mezunları için ise Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde 12 mühendis pozisyonu açıldı.

ulaştırma bakanlığı

Başvuruda bulunacak adayların 2022 KPSS puanına sahip olmaları gerekmekte olup, başvurular KPSS puan sıralamasına göre değerlendirilecek. Bu süreçte adaylara mülakat yapılmayacak ve tamamen KPSS puanına göre atamalar gerçekleştirilecek. Ayrıca, adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki şartları sağlamaları, daha önce herhangi bir kamu kurumundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmaları ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almamaları gerekmektedir.

Başvurular 11 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla başlamış olup, adaylar tercihlerini 18 Temmuz 2024 tarihine kadar ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden yapabilecekler. Tercih işleminin geçerli olabilmesi için 80,00 TL olan yerleştirme ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yerleştirme ücretleri, yatırıldıktan sonra iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. Adayların, banka şubelerinden yapacakları ödeme işlemlerinde bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları önemle vurgulanmaktadır.