Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Közlenmiş patlıcan yaparken bu öneriye dikkat! İçi sulu kalıyor, kabuğu hemen ayrılıyor

Közlenen patlıcan yaparken bazı püf noktalar yer alırken içi sulu kalırken kabuğundan hemen ayrılabilecek. Bu teknik sayesinde patlıcanlar asla sulanmayacak.

Yayın Tarihi: 27.02.2024 10:21
Güncelleme Tarihi: 27.02.2024 10:21

Közlenmiş patlıcan yaparken bu öneriye dikkat! İçi sulu kalıyor, kabuğu hemen ayrılıyor

Patlıcan közleme tekniği patlıcanın sert olmasını engel olurken patlıcanın suyunun salmasını önleyen yöntem olarak tercih ediliyor. Bu teknik daha lezzetli olmasına elverişli olurken yemeklerde daha lezzetli ve görsel olarak iç açısı oluyor.

Patlıcan, birçok yöntemle beraber sofraları zenginleştirirken herkes tarafından çok sevilen ve farklı lezzetiyle beğeni topluyor. Püf noktalarla beraber patlıcan közlemek daha kolay hale gelecek.
közlenmiş patlıcan
FIRINDA PATLICAN KÖZLEMEK
Patlıcanlar yıkanarak kurulanır ve çatalla her yerine delikler açılır. Devamında ise 220 derece fırında 30 dakika pişirilir. Soğuduğunda ise kabukları soyularak yemeklerde tercih edilir.

OCAKTA PATLICAN KÖZLEMEK
Patlıcanlar közlemeye başlamadan önce güzelce yıkanır ve kurulanır. Üzerinde su bırakmamaya özen gösterin. Bir çatal yardımıyla üzerine minik delikler açılır. Ocağın üzerinde sacı alarak patlıcanlar yerleştirilir. Ocağı harlı ateşe alarak elinizi yakmadan maşa yardımıyla patlıcanları döndürebilirsiniz. Afiyet olsun.