Konferansın Düzenlenmesi ve Amaçları
Üsküdar'da, Enstitü Sosyal ile Academia Via Serica, Keimyung Üniversitesi, Gyeongsangbuk Belediyesi ve IRCICA işbirliğiyle "Kore ve Müslüman Dünya: İpek Yolu Boyunca Çeşitli Kültürlerle Karşılaşmalar Konferansı" gerçekleştirildi. Konferansa katılan Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, etkinliklerin amacının sosyal bilimler alanındaki uluslararası deneyimlerden faydalanmak olduğunu vurguladı.
Uluslararası Akademik Birikim
Armağan, "Bu nedenle sosyal bilimler, tarih, felsefe ve eğitim alanında uzman akademisyenleri bir araya getirdik. Asya'nın Türkiye ve Müslüman ülkelere bakış açılarını ve Türk akademisyenlerin Asya'ya yaklaşımını gözlemliyoruz," dedi. Ayrıca, Türkiye ve Kore'nin uzun tarihine dayanan ilişkilerine rağmen akademik alanda bir boşluk olduğuna dikkat çekti.
Katılımcılar ve Konferansın Kapsamı
Enstitü Sosyal Toplum Araştırmaları Koordinatörü Selçuk Aydın, etkinlikte 40'tan fazla akademisyenin yer aldığını ve konferansın iki gün süreceğini söyledi. Aydın, "Her oturumda 4-5 konuşmacı ve moderatörümüz bulunacak. Bu etkinliği bir kitap projesi ile taçlandıracağız," ifadelerini kullandı.
Gelecek İçin Stratejik Önem
Enstitü Sosyal Araştırmacısı Murat Yaş, son yıllarda Asya ülkelerinin siyasi ve kültürel açıdan yükseldiğini belirtti. Yaş, "Türkiye'nin Asya ile olan ilişkilerini geliştirmeye yönelik akademik çalışmalar yapıyoruz ve bu konferans bu ilişkilere ışık tutuyor," dedi.
Asya'nın ekonomik gücünün artmasının Türkiye için stratejik önem taşıdığına değinen Yaş, akademik araştırma ve düşünce kuruluşları alanındaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Konferansın, tarihi ilişkileri güçlendirme adına önemli bir adım olduğunu açıkladı.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.