DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.243.433,05 -0,05%

Konya'da Silahlı Saldırı Davasında İlk Duruşma Gerçekleşti

Konya'da 9 sanığın yargılandığı cinayet davasında önemli ifadeler ortaya çıktı. Mahkeme duruşması devam ediyor.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 17:54
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 17:54

Konya'da Silahlı Saldırı Davasında İlk Duruşma Gerçekleşti

Konya'da Örgüt ve Cinayet İddiasıyla Yargılama Başladı

Konya'da, Metehan A.'ya yönelik düzenlenen silahlı saldırı ve örgüt kurma suçlamasıyla 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başladı. Dava, Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Duruşmaya Katılanlar

Duruşmaya tutuklu sanıklar Engin Y., Cengiz Y., Canan N., Celal Y., Samet A. ve Mustafa D. ile tutuksuz sanık Muharrem Ö. katıldı. Ancak diğer iki sanık duruşmaya gelmedi.

Sanık İfadeleri

Sanık Engin Y., Metehan A. ile 15-20 yıllık dostlukları olduğunu, son dönemlerde uyuşturucu sebepli husumet oluştuğunu belirtti. Engin Y., kendisinin bir örgüt lideri olmadığını, seven kardeşleri arasında aile dinamiklerinin olduğunu ifade etti. Maktulün işlediği suçlar ve geçmişteki mahkumiyetleri üzerine sanık, Metehan A.'nın çevresine uyuşturucu bağımlıları topladığını ve bu yüzden tedbir amacıyla silah taşımaya başladığını belirtti.

Engin Y., "Olay günü kumar oynamak için mekana gitmek istedim... Maktulün olduğundan haberdar olunca başka bir yöne yöneldik. Ancak Metehan A. ile aniden karşılaşınca, içimde oluşan öfkeyle ateş ettim" dedi.

Sanık Avukatlarının Savunmaları

Sanık avukatı Musa Doğan, maktulün uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirterek, "Bu ölümün uyuşturucu etkisiyle gerçekleşmiş olma ihtimali var. Müvekkilimin öldürme kastı yoktur, olay tesadüfi karşılaşmaydı" dedi.

Mustafa D., olay sonrasında Engin Y.'nin Samet A.'ya suçu üstlenmesi yönünde konuştuğunu ancak Samet'in kabul etmediğini ileri sürdü.

Maktulün Yakınlarından Tepki

Metehan A.'nın kız kardeşi, sanıkların 1,5 yaşındaki yeğenini babasız bıraktığını ifade ederek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Dava Süreci

Mahkeme heyeti, Celal Y., Samet A. ve Mustafa D.'nin tahliyesine, Engin Y., Cengiz Y. ve Canan N.'nin ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın Detayları

30 Ekim 2023'te Meram ilçesinde meydana gelen olayda Metehan A.'nın bulunduğu araca başka bir araçtan ateş açılmış, Metehan A. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Ancak 10 gün sonra yaşamını yitirmişti.