DOLAR
34,08 -0,22%
EURO
38,12 -0,27%
ALTIN
2.847,2 -0,72%
BITCOIN
2.173.623,08 -1,1%

Konut kredisinde devrim! 240 ay vade açıklandı: Faizler de düştükçe düşüyor

Konut kredisi kampanyaları dikkat çekiyor özellikle de uzun vade kredilerde geri ödeme tutarı düştükçe düşebiliyor.

Yayın Tarihi: 01.06.2024 14:36
Güncelleme Tarihi: 01.06.2024 14:36

Konut kredisinde devrim! 240 ay vade açıklandı: Faizler de düştükçe düşüyor

Konut almak, gerek konut fiyatlarının kat be kat artması gerekse de faiz oranlarının yükselişine hat safhada devam etmesi sebebiyle   iyice zorlaşmışa benziyor. 10 yıl vade ile sunulan konut kredilerinde faizlerin yüksekliği, aylık ödeme tutarının maaşların kat be kat üzerinde seyretmesine mahal veriyor. Vatandaş daha uzun vadeli ya da daha düşük faizli konut kredilerine yönelebiliyor. Uzun süredir konut kredisi kampanyası ile dikkatleri üzerine toplayan Garanti Bankası vade sayısını 240 ay olarak revize ederken , bu kapsamda aylık ödemeler yarı yarıya düşerken, faizlerin de düşürülmesi geri ödeme tutarına etki ediyor. 

Garanti Bankası 3 milyon TL'ye kadar konut kredisi imkanı sağlarken, bu kredilerin geri ödemeleri ve faizleri ile alakalı hesaplamalarda bankanın resmi internet sitesinde hesaplama aracında yer aldı. 

3 Milyton TL tutarından 240 ay vade ile kredi kullanmak isteyen birey için faiz oranı yüzde 3,67 olarak hesaplanırken, bu sayede aytlık ödemenin de 110.119,28 TL'ye tekabül edeceği belirtildi. 

tll

 Bankalar TCMB kararları akabinde faiz oranlarında da artışlar yapabiliyor. Genel olarak ev ya da arsa alımı da bu kapsamda daha zorlaşabiliyor. Konut kredisi kampanyası dwyince akla gelen ilk isim olan Garanti Bankası 120 ay vade de kredi faiz oranlarının düşük seyredeceğini açıklamış bulunuyor. 

3 milyon TL konut kredisini 120 ay vade ile kullanmak isteyen vatandaş, yüzde 3,20 faiz oranından faydalanacak iken, aylık ödeme 96.000 TL'ye tekabül ediyor.

zam

 

 Garanti BBVA'nın avantajlı konut kredisi faiz oranlarının yanısıra esnek geri ödeme seçeneklerini de bireye özel olarak hazırlayabiliyor.  Bu seçenek kişinin gelirine göre şekilenirken,  uygun ödeme koşullarıyla konut sahibi olmayı düşünen herkes için harika bir fırsat sunuyor. 240 aya varan vade seçeneği ile Garanti BBVA konut kredisi, vatandaşlara rahat bir ödeme planı sağlamanın yanı sıra düşük faiz oranları ile de dikkat çekiyor.

Konut kredisi kullanımlarında da kişinin kredi puanı ve maaş geliri büyük önem arz ediyor. Her bireyin bütçesine göre geri ödeme imkanı bulabildiği konut kredisi kampanyaları ile her bireyin bütçesine özel imkanlar da GAranti BBVA tarafından sunulabiliyor.