DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.156.719,77 -0,68%

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan İsrail'e Kömür İhracatına Yasak

Gustavo Petro, tüm denizcilere İsrail'e kömür taşımama çağrısında bulundu. İhracatlar resmen durduruldu!

Yayın Tarihi: 20.08.2024 20:50
Güncelleme Tarihi: 20.08.2024 20:50

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan İsrail'e Kömür İhracatına Yasak

Kolombiya'dan Kömür İhracatına Yasağı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail tarafından Gazze'ye yönelik bombardımanların devam etmesi üzerine kömür ihracatını durdurma kararı aldığını duyurdu. Bu karar, ülkedeki denizcilere de İsrail'e kömür taşımama çağrısında bulunarak genişletildi.

Petro'nun Çağrısı

Petro, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Dünyadaki tüm denizciler, yerli halklarımız, Netanyahu'ya herhangi bir ülkeden kömür taşımayı reddetsin," ifadelerini kullandı.

Eleştiriler ve Tepkiler

İsrail'e yönelik kömür ihracatının durdurulması kararına itiraz edenler arasında Pablo Felipe Robledo gibi bazı siyasetçiler de bulunuyor. Robledo, bu durumun serbest ekonomik rekabetle çeliştiğini ve yasaların ihlal edildiğini belirtti.

Filistinli Çocuklar İçin Duyarlılık

Petro, eleştirilere yanıt vererek, "Filistinli çocuklar ve insanlık minnettar. Kolombiya'da soykırım karşısında sessiz kalanlar gerçeği anlamaktan uzak," dedi. Hükümetin kömür ihracatını yasaklama kararını onaylayan lider, "İsrail, Kolombiya kömürü ile bombalar yapıyor," açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan, Kolombiya, 3 Mayıs itibarıyla, Gazze'deki Filistin halkına yönelik saldırıları gerekçe göstererek İsrail ile diplomatik ilişkilerini de resmen sona erdirmişti.