DOLAR
34,26 0,1%
EURO
37,4 0,31%
ALTIN
2.922,44 0,19%
BITCOIN
2.259.835,2 -5,23%

Köln'de Türk-Alman Dostluk Konseri Hayata Geçirildi

Köln'de düzenlenen Türk-Alman Dostluk Konseri, kültürel köprüler kurarak büyük bir ilgi topladı.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 21:13
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 21:13

Köln'de Türk-Alman Dostluk Konseri Hayata Geçirildi

Köln'de Heyecan Verici Bir Etkinlik

Almanya'nın Köln şehrinde gerçekleştirilen "Türk-Alman Dostluk Konseri", Türk ve Alman topluluklarının büyük ilgisini çekti. Etkinlik, Ehrenfeld Halk Merkezi'nde yapıldı.

Etkinlik İşbirliği İle Gerçekleşti

Konser, Köln Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği işbirliği ve Köln Anakent Belediyesinin himayesinde düzenlendi. Katılımcılar, geleneksel ve modern Türk ile dünya müziğinden seçkin eserlerden oluşan bir repertuarla keyifli anlar yaşadı.

Önemli Mesajlar Verildi

Köln Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ralf Heinen, açılış konuşmasında kardeş şehirlerin, şehirler arası ilişkilerin güçlenmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Yunus Emre Enstitüsü'nün kardeş şehir etkinliklerine verdiği desteklerden dolayı takdirlerini sundu.

Sanatın Gücü

Köln-İstanbul Derneği Başkanı Walter Kluth, YEE ile birlikte sanata ve müziğe yönelik yürüttükleri projelerin kendisine büyük mutluluk verdiğini ifade etti. YEE Köln Müdürü Yılmaz Bulut ise yaptığı açıklamada, kardeş şehir ilişkileri aracılığıyla Türk-Alman dostluğuna önemli katkılarda bulunduklarını belirtti.