Lezzetli nostaljik bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Portakallı anne kurabiyesi tarifi sizleri enfes kokusu ve o eşsiz tadıyla çocukluğunuza kadar götürecek. Her lokması ile anılarınızı tekrardan canlandıracak olan portakallı anne kurabiyesi, annelerin elinden çıkmış gibi sıcacık bir duyguyu evinizde yaşatacak. Portakalın ferahlatıcı aroması ile zenginleşmiş olan hamuru ve üzerindeki son dokunuş pudra şekeri ile tamamlanmış bu kurabiye; hem hazırlaması oldukça kolay hem de yemesi bir o kadar keyifli.
Alınmış bu lezzetli portakallı anne kurabiyesi tarifini 15 dakikada hazırlayacak, 30 dakikada pişireceksiniz. Bu tarif sayesinde 12 - 14 kişilik porsiyonunuz hazır. İşte evinizin mis kokulu mutfağından nostalji rüzgârları estirecek portakallı anne kurabiyesi tarifi ve detayları...
PORTAKALLI ANNE KURABİYESİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt
- Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için kullanılacak)
- 1.5 su bardağı ölçüsünde tozşeker
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı ya da margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karbonat
- 1 çay kaşığı ölçüsünde zerdeçal
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- 4.5 - 5 su bardağı kontrollü şekilde eklenecek un
- Üzeri için fındık
PORTAKALLI ANNE KURABIYESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabının içerisine bütün malzemeleri ekleyerek güzelce yoğurun.
- Ardından mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak elimiz yardımıyla güzelce yuvarlayın.
- Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin.
- Üzerlerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını çırparak sürün.
- En son bıçakla doğranmış olduğunuz fındıkları kurabiye hamurlarının üzerlerine serpiştirin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında altı ve üstü tam olarak kızarana kadar pişirin.
- Pişirdikten sonra ise ızgara telinde soğutup servis edebilirsiniz. Herkese şimdiden afiyet olsun...