Koku yüzünden balıktan korkmaya son! Evde balık pişirirken bu yöntemler kokuyu sıfıra indiriyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
KOKUSUZ BALIK PİŞİRME YÖNTEMLERİ
Evde balık pişirirken koku her zaman evin içine yayılabiliyor. Ancak bu kokunun önüne geçmek için de çok basit yöntemler var. İlk olarak balık pişirilmeden önce üstüne limon suyu sıkılıp bekletilir. Limon suyu balığın kokusunu engeller ve lezzetini artırır ve daha sağlıklı olmasını sağlar. Balığı fırında pişirirseniz kokuları en aza indirirsiniz. Fırında pişirilen balık daha lezzetli ve sağlıklı olur. Balık fırında pişerken üstüne zeytinyağı ve baharat eklenebilir. Balıkları alüminyum folyoya sarıp pişirmek kokunun yayılmasını engeller.
Folyoya sarmadan önce balığın üstüne zeytinyağı ve baharat ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda böyle pişirerek lezzetini de korursunuz. Ele bulaşan balık kokusundan kurtulmak için limon kullanabilirsiniz. Ellerinizi ve mutfak eşyalarınızı limon suyuyla ovarak kokudan kurtulabilirsiniz. Balık pişirirken ya da hazırlarken sirke kullanarak ya da buhar oluşturarak kokunun yayılmasını engelleyebilirsiniz. Kahve telvesi de balık kokusunu emer. Balık piştikten sonra mutfak lavabosuna kahve telvesi döküp kokudan kurtulabilirsiniz. Mutfağınızda karbon filtre kullanarak kokulardan uzaklaşabilirsiniz. Balık yapılan odayı iyice havalandırmak kokunun gitmesine en etkili çözümdür. Mutfak kapısını kapalı tutarak kokunun diğer odalara yayılmasını da engelleyebilirsiniz.