DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.153.086,58 -0,02%

Kocaeli'de Hamile Kadın ve Bebeğinin Ölümüne Yol Açan Trafik Kazası Davası Başladı

Kocaeli'de başlatılan trafik kazası davasında, hamile kadının ve bebeğinin ölümüne sebep olan sürücü mahkeme karşısında.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 17:16
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 17:16

Kocaeli'de Hamile Kadın ve Bebeğinin Ölümüne Yol Açan Trafik Kazası Davası Başladı

Kocaeli'de Hamile Kadın ve Bebeğinin Ölümüne Sebep Olan Kazanın Davası

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde yaşanan trajik bir trafik kazası sonrasında, hamile bir kadın ve 4 aylık bebeği hayatını kaybetti. Olayda ayrıca 5'i çocuk 9 kişi yaralandı. Kazanın ardından tutuklanan sürücü, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı.

Duruşmada Sanık ve Müştekiler Hazır Bulundu

Tutuklu sanık S.E.E (24) duruşmada, müşteki otomobil sürücüsü yabancı uyruklu Hüseyin Elsaid ve diğer mağdurlar ile avukatları hazır bulundu. S.E.E, olay günü annesine ait aracı alarak sahil bölgesine gitmek istediğini kaydetti. Aşina olmadığı bir bölgede ters yöne girmesinin, kaza nedenini oluşturduğunu savundu.

Sanık İtirazda Bulundu

S.E.E, "İntihar etme düşüncem yoktu. Ailem ve arkadaşlarımla aram iyi, derslerim de iyi gidiyor. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum," şeklinde ifade verdi. Olay sırasında hamile olan N.C, sanıktan şikayetçi oldu ve kazada çocuğunu kaybettiğini belirtti.

Kaza Detayları ve Yaralanmalar

Olay, 7 Kasım 2023'te D-130 kara yolunda meydana geldi. Yabancı uyruklu Hüseyin Elsaid'in kullandığı 41 AJR 709 plakalı otomobil ile ters yönden gelen S.E.E'ye ait 34 HB 3302 plakalı cip çarpıştı. Kazada, hamile M.S. ve 4 aylık bebeği hayatını kaybetti. Diğer araçlardaki 8 yaralı da hastaneye kaldırıldı.

Mahkeme Kararı ve İddianame

Cip sürücüsü S.E.E, tedavisinin ardından mahkemede tutuklandı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, S.E.E'nin "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan cezalandırılması talep ediliyor. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.