DOLAR
34,13 0,02%
EURO
38,1 -0,3%
ALTIN
2.903,06 -0,67%
BITCOIN
2.160.803,93 0,12%

Kocaeli'de Eniştesini Vuran Sanığa Müebbet Hapsi Talep Edildi

Kocaeli'de boşanma aşamasındaki eşinin kardeşi tarafından vurulan kişinin davasında müebbet hapis cezası talep edildi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 16:08
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 16:08

Kocaeli'de Eniştesini Vuran Sanığa Müebbet Hapsi Talep Edildi

Kocaeli’de Eniştesini Vuran Sanık İçin Müebbet Hapis Talebi

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir kişinin boşanma aşamasındaki eşinin kardeşi tarafından tabancayla vurularak öldürülmesine ilişkin açılan davada mütalaa verildi.

Duruşmada Taraflar Yer Aldı

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya, tutuklu sanık R.A., maktul Hüseyin Y’yi temsil eden yakınlar ile taraf avukatları katıldı.

Maktulün Babasından Cezalandırma Talebi

Söz alan maktulün babası Kerami Y, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, adaletin yerini bulmasını istedi.

Sanık ve Müşteki Avukatlarının Gerekçeleri

Müşteki avukatı Serkan Erdem, sanığın maktulden korkması için herhangi bir neden olmadığını savunarak, maktulün telefon mesajlarının tehdit içermediğini aktardı. Sanık avukatı Emel Ceylan Balcıoğlu, maktulün gerçek karakterinin göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirerek, "Maktul alkol ve uyuşturucu kullanan, ailesine karşı şiddet uygulayan bir bireydi" dedi.

Savcıdan Müebbet Hapis Talebi

Cumhuriyet savcısı, sanık R.A. için "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis ve 6136 sayılı kanuna muhalefetten 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ile adli para cezası talep etti.

Duruşmanın Devamı

Mahkeme heyeti, savcının mütalaasına itiraz edebilmek için taraf avukatlarına süre verilmesine karar vererek sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın Detayları

Olay, Yenişehir Mahallesi Ahmet Ziya Sokak’ta 2 Eylül 2023 tarihinde meydana geldi. R.A. ile boşanma aşamasındaki eşi Hüseyin Y. arasında çıkan tartışma sonucunda R.A'nın tabancayla ateş etmesi sonucu yaralanan Hüseyin Y, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.