Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Koç grubundan İmamoğlu açıklaması: 'Hukuki sürece başvuracağız'

Koç grubundan yapılan yeni bir açıklamada, Ekrem İmamoğlu’nu gelecekte Cumhurbaşkanı yapma konusundaki iddialara yanıt verildi.

Yayın Tarihi: 21.02.2024 17:24
Güncelleme Tarihi: 21.02.2024 17:24

Koç grubundan İmamoğlu açıklaması: 'Hukuki sürece başvuracağız'

Koç grubu tarafından yapılan yeni bir açıklamada ortada dolanan Ekrem İmamoğlu iddialarının tamamen asılsız olduğu kaydedildi. Koç grubu, yaptığı açıklamada iddiaların gerçek dışı olduğunu ve hiçbir neden sonuç ilişkisi dahi barındırmadığını ekledi. 

Daha önce gazeteci Enver Aysever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Koç grubuyla anlaştığını öne sürmüştü. Hatta öyle ki Aysever, İmamoğlu’nun Koç grubunun desteğiyle Cumhurbaşkanı olacağını da iddia etti. Bunun üzerine ise Koç Holding’in resmi internet sitesinden aşağıdaki açıklama yapıldı: 

“Hiçbir somut delil gösterilmeden, ilgisiz olayları neden sonuç ilişkisi barındırmaksızın birbirine bağlayan bu iddialar tümüyle gerçek dışıdır. Ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkınması için 100 yıla yakın süredir var gücüyle çalışmakta olan Topluluğumuz, siyasetin bir parçası değildir.”

Kasıtlı bir şekilde yanlış algıya yol açmaya neden oluyorlar! 

Koç Holding’de yapılan açıklamada son dönemde Koç Topluluğu’nun asılsız iddiaların odağında olduğuna dikkat çekildi. Yanlış algıya yol açıldığını belirten Koç Holding, hukuki haklarını kullanacağını da vurguladı: 

“ Gerçek dışı iddialarla Topluluğumuzun hedef alınmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu vesileyle, gazetecilik etiği ile bağdaşmayacak şekilde mesnetsiz bilgi yayan ve Topluluğumuzu zan altında bırakma sorumsuzluğunu sergileyen kişilere yönelik hukuki haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz.