DOLAR
34,11 0,07%
EURO
38,17 -0,52%
ALTIN
2.920,79 -1,28%
BITCOIN
2.188.711,85 -1,23%

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'a Teşekkür

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM'deki konuşması için Erdoğan'a şükranlarını sundu ve Kıbrıs Türklerini destekledi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 21:24
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 21:24

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'a Teşekkür

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Erdoğan'a Takdirlerini İletti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı takdirle karşıladı. Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Türklerinin haklarını vurgulayan bir konuşma yaparak, uluslararası toplumu KKTC'yi tanımaya davet etmişti.

Uluslararası Tanınma Çağrısı

Tatar, Erdoğan'ın konuşmasında, KKTC'nin diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurması gerektiğine dair çağrısını hatırlatarak, kendisi ve Kıbrıs Türk halkı adına teşekkürlerini sundu. Açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına en derin saygılarımla şükranlarımı sunuyorum," dedi.

Kıbrıs Türk Halkının Sesi

Tatar, Erdoğan'ın konuşmasında KKTC ile ilgili ifadelerinin kendilerini onurlandırdığını belirtti. Tatar, "Sayın Cumhurbaşkanı, temsiliyetimizi engellemek isteyenlere en iyi yanıtı vererek, Kıbrıs Türk halkının sesi ve soluğu olarak, haklı davamızın dünya gündemine bir kez daha kalın harflerle girmesine vesile olmuştur," ifadesini kullandı.

Egemenlik Halka Duyuruldu

Tatar, Erdoğan'ın konuşmasında federasyon modelinin geçerliliğini yitirdiğini ve Kıbrıs Türklerinin eşit uluslararası statüsünün yeniden tescil edilmesi gerektiğini vurguladığına dikkat çekti. "Kıbrıs'ta iki devlet ve iki halk olduğu gerçeğiyle uluslararası toplumu bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya davet etti," dedi.