DOLAR
34,16 -0,09%
EURO
38,19 0,01%
ALTIN
2.920,97 -0,24%
BITCOIN
2.229.998,69 0,79%

KKTC Başbakanı Üstel'den İsrail Bakanı Katz'a Sert Tepki

Ünal Üstel, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Erdoğan'a yönelik sözlerini kınadı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 20:25
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 20:51

KKTC Başbakanı Üstel'den İsrail Bakanı Katz'a Sert Tepki

KKTC Başbakanı Ünal Üstel'den Kınama Açıklaması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Katz'ın Sözleri Tepki Çekti

Başbakan Üstel, yayımladığı kınama mesajında, "Katz'ın, ana vatan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözlerini esefle kınıyoruz." ifadesini kullandı. Üstel, Gazze'de masum çocukların öldürülmesini eleştirerek, bu tür zihniyetlerin diplomasiden yoksun hakaretlerinin gerçek niyetleri açığa çıkardığını vurguladı.

Kıbrıs Türk Halkının Birliği

Üstel, mesajında ayrıca Kıbrıs Türk halkının, Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti. "Masum sivillerin kanını dökmeyi meziyet sananların tehditleri, Türk milletini asla korkutamaz," diyen Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan için yapılan karalama çabalarının boşa çıkacağını belirtti.

Barışın Sesi

Son olarak Üstel, "Dünyanın dört bir yanında savaşlara karşı duran ve barış çağrıları yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı olduğundan farklı gösterme çabaları nafiledir," sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sosyal medya paylaşımına tepki göstererek, "Katz'ın, ana vatan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözlerini esefle kınıyoruz." ifadesini kullandı.