DOLAR
34,08 -0,05%
EURO
37,9 0,07%
ALTIN
2.814,84 -0,01%
BITCOIN
2.058.210,24 -0,5%

Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! 2.000 TL tek başvuruya ödeniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelere yönelik olarak başlatılan destek programları hız kesmeden devam ediyor.

Yayın Tarihi: 13.09.2024 12:23
Güncelleme Tarihi: 13.09.2024 12:23

Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! 2.000 TL tek başvuruya ödeniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelere yönelik olarak başlatılan destek programları hız kesmeden devam ediyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk haftası geride kalırken, bakanlık tarafından dar gelirli hanelerde yaşayan öğrencilere yönelik yeni bir destek müjdesi verildi. İlk, orta, lise ve dengi okullarda okuyan ve belirlenen şartları sağlayan hanelere destek ödemesi yapılacak. Kırtasiye desteği adı altında sağlanan bu destek için, Açıkkapı ya da SYDV’lere gidip başvuru yapmak yeterli olacak. Öğrencilere 2000 TL’ye kadar kırtasiye yardımı yapılacağı belirtilirken, başvuru sırasında ‘’Kırtasiye yardım almak istiyorum’ şeklinde açıklama yapılması gerekliliği bulunuyor.  

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıkladığı bu yeni kırtasiye yardımı, düşük gelirli ailelerin eğitim yükünü hafifletmek adına sağlanırken, bu yardımları alacak olan öğrencilerin, gereken kırtasiye malzemelerini temin edebilmesi hedefleniyor. Özellikle de dar gelirli hanelerin faydalanabileceği kırtasiye yardımı, eğitimde ayrıcalığın ortadan kalkmasını hedeflemektedir. Ekonomik zorluklar, bazı ailelerin çocuklarını okula göndermesini zorlaştırırken, sağlanan bu destek sayesinde, herkesin eşit şartlarda eğitim alabilmesi hedeflenmektedir.  

Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! 2.000 TL tek başvuruya ödeniyor

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI 

Kırtasiye yardımından yararlanabilmek için öncelikle başvuru sahibinin hanesindeki kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin belirli bir oranının altında olması gerekliliği bulunuyor. Gelir durumu, başvuru esnasında değerlendirilecek ve ihtiyaç sahibi aileler bu sayede tespit edilecek iken Asgari ücretli aileler ile maaşı düşük olan bireyler, bu yardıma başvurma hakkına sahip olabileceği tahmin edilmektedir.  

Kırtasiye yardımına başvuracak olan ailelerin gelir durumu şartının yanı sıra Türk vatandaşı olmaları gerekmektedir. Yardımdan faydalanacak öğrencilerin, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim görmesi gerekliliği mevcuttur.  

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU 

E-Devlet platformu üzerinden başvuru yapabilmek için sisteme giriş yapılması ve sosyal yardımlar sekmesine ilerlenmesi sonrasında başvuru sayfasından işlemler tamamlanabileceği gibi, Açıkkapı hizmeti aracılığı ile de başvuru tamamlanması sağlanmaktadır. Öte yandan ytüz yüz başvurular ise bağlı bulunulan kaymakamlıklara yapılmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidilerek, başvurı formu doldurma yolu ile de başvurular tamamlanabilir.  

2000 TL’ye kadar sunulan kırtasiye yardımı, eğitim masrafları karşısında zorlanan aileler için son derece önemli bir destek olarak bilinmekteyken, eğitimde fırsat eşitliği sağlama yolunda atılan önemli bir adım olarak bilinmektedir.