DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.117.351,79 0,95%

Kirli fırını ışıl ışıl yapmak meğer bu kadar basitmiş! Bu karışımla 3 dakikada yeni alınmış gibi olacak

Artık fırınınızı daha çok kullanacaksınız. Bu yöntemle fırınlarınız pırıl pırıl olacak! Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 04.07.2024 19:37
Güncelleme Tarihi: 04.07.2024 19:37

Kirli fırını ışıl ışıl yapmak meğer bu kadar basitmiş! Bu karışımla 3 dakikada yeni alınmış gibi olacak

Fırın kirlenecek korkusuna son! Neredeyse tüm yemeklerinizi fırında pişireceksiniz. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ÜÇ MALZEME İLE KİRLERE ELVEDA

Fırında yemek Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir kuşkusuz. Karnıyarık, börekler, ızgara tavuk ve balık en sevilen lezzetlerden bazıları. Lezzetli yemekler yemek çok eğlencelidir ancak yemek pişirirken kirlenen bir fırın, özellikle kadınlar için acı verici olabilir. Yemekten hemen sonra temizlik yapmak inatçı lekeleri önleyebilir. Ancak pek çok kadının yemeklerden sonra fırınını temizleme imkanı bulunmuyor. 

Üç Malzemeli Çözüm

Aslında çözüm çok basit ve pratiktir. Her vatandaşın evinde bulundurabileceği malzemelere ihtiyacı var. Karbonat, sirke, su ile bu lekelerden kurtulabilirsiniz. Evet, doğru okudunuz. Bu üç malzemeyle pırıl pırıl bir fırın yaratabilirsiniz. Karbonat ve sirkeyi karıştırıp bir süre fırında bırakın. Daha sonra fırının üzerine kaynar su dökün ve silin. Fırınınızın aldığınız günkü gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu oldukça kolay bir yöntem.