Kırklareli'nde Yöresel Lezzetler Şenliği Coşkuyla Kutlandı
Kırklareli'nin 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri çerçevesinde köylü kadınlar, odun ateşinde bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetleri tanıttı.
Yöresel Lezzetlerin Pratik Gösterimi
Yayla Mahallesi'nde gerçekleşen etkinlikte köylü kadınlar, önce ateş yakarak ardından bulama, kuru fasulye ve kuskus pişirme işlemlerini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Fatma Karaman, bulama yapımında sergilediği ustalıkla vatandaşların büyük ilgisini çekti.
Lezzet ve Sağlık İçin Bulama
Karaman, bulama yapımını izleyenlere püf noktalarını da anlatırken, bulamanın pekmez ve çöven ile kaynatılarak yapıldığını belirtti. "Bulama yaklaşık bir saatte pişiyor, 35 yıldır tanıtımını yapıyoruz," diyen Karaman, bulamanın çikolata yerine daha sağlıklı bir alternatif olduğunu dile getirdi.
İlginç Mutfak Deneyimleri
Etkinliğe katılan Aycan Yıldız, bulamanın kokusuna dayanamayarak tadına baktığını ve lezzetinin muhteşem olduğunu ifade etti. Yöresel lezzetlerin önemine de vurgu yapan Yıldız, bulamanın tadını çok beğendiğini dile getirdi.
Vatandaşlara Üzüm İkramı
Etkinlik alanında Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ve Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner, stantta vatandaşlara üzüm dağıttı. Uzun kuyrukların oluştuğu dağıtımda yaklaşık 600 kilogram üzüm vatandaşlarla buluşturuldu. Şenliklerin yarın sona ereceği bildirildi.
Kırklareli "15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" kapsamında köylü kadınlar, odun ateşinde bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetlerin yapımını uygulamalı gösterdi. Yayla Mahallesi'nde bir çay bahçesinde köylü kadınlar önce ateş yaktı daha sonra bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetleri pişirdi. Belediye Başkanı Derya Bulut, vatandaşlara kuru fasulye dağıttı.
Kırklareli "15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" kapsamında köylü kadınlar, odun ateşinde bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetlerin yapımını uygulamalı gösterdi. Yayla Mahallesi'nde bir çay bahçesinde köylü kadınlar önce ateş yaktı daha sonra bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetleri pişirdi. Belediye Başkanı Derya Bulut, vatandaşlara kuru fasulye dağıttı.
Kırklareli "15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" kapsamında köylü kadınlar, odun ateşinde bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetlerin yapımını uygulamalı gösterdi. Yayla Mahallesi'nde bir çay bahçesinde köylü kadınlar önce ateş yaktı daha sonra bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetleri pişirdi. Belediye Başkanı Derya Bulut, vatandaşlara kuru fasulye dağıttı.
Kırklareli "15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" kapsamında köylü kadınlar, odun ateşinde bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetlerin yapımını uygulamalı gösterdi. Yayla Mahallesi'nde bir çay bahçesinde köylü kadınlar önce ateş yaktı daha sonra bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetleri pişirdi. Belediye Başkanı Derya Bulut, vatandaşlara kuru fasulye dağıttı.
Kırklareli "15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" kapsamında köylü kadınlar, odun ateşinde bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetlerin yapımını uygulamalı gösterdi. Yayla Mahallesi'nde bir çay bahçesinde köylü kadınlar önce ateş yaktı daha sonra bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetleri pişirdi. Belediye Başkanı Derya Bulut, vatandaşlara kuru fasulye dağıttı.
Kırklareli "15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" kapsamında köylü kadınlar, odun ateşinde bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetlerin yapımını uygulamalı gösterdi. Yayla Mahallesi'nde bir çay bahçesinde köylü kadınlar önce ateş yaktı daha sonra bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetleri pişirdi. Belediye Başkanı Derya Bulut, vatandaşlara kuru fasulye dağıttı.
Kırklareli "15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" kapsamında köylü kadınlar, odun ateşinde bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetlerin yapımını uygulamalı gösterdi. Yayla Mahallesi'nde bir çay bahçesinde köylü kadınlar önce ateş yaktı daha sonra bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetleri pişirdi. Belediye Başkanı Derya Bulut, vatandaşlara kuru fasulye dağıttı.
Kırklareli "15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" kapsamında köylü kadınlar, odun ateşinde bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetlerin yapımını uygulamalı gösterdi. Yayla Mahallesi'nde bir çay bahçesinde köylü kadınlar önce ateş yaktı daha sonra bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetleri pişirdi. Belediye Başkanı Derya Bulut, vatandaşlara kuru fasulye dağıttı.