DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.146.370,43 -0,2%

Kırgızistan'ın Bağımsızlık Kutlaması Ankara'da Gerçekleşti

Kırgızistan bağımsızlığının 33. yılı ve Kara-Kırgız Özerk Bölgesi'nin 100. yılı Ankara'da coşkuyla kutlandı.

Yayın Tarihi: 15.09.2024 21:19
Güncelleme Tarihi: 16.09.2024 00:45

Kırgızistan'ın Bağımsızlık Kutlaması Ankara'da Gerçekleşti

Kırgızistan Cumhuriyeti Bağımsızlık Kutlaması

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Cumhuriyetlerinin bağımsızlığının 33. yıl dönümünü ve Kara-Kırgız Özerk Bölgesi'nin kuruluşunun 100. yılını Ankara'da unutulmaz bir etkinlikle kutladı.

Etkinlikte Katılımcılar Buluştu

Bu özel etkinlik, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Gölbaşı Belediyesi ve Kırgızistan'nın Bolu Fahri Konsolosluğuyla işbirliği içinde gerçekleştirildi. etkinliğe Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve birçok davetli katıldı.

Dinî Tören ile Başladı

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açılan etkinlik, Türkiye'de yaşayan Kırgız vatandaşlarının katılımıyla zenginleşti. Büyükelçi Kazakbaev, yaptığı konuşmada, "Ankara'daki yurttaşlara ve tüm katılımcılara en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Bu etkinliğin, kardeş ülkemiz Türkiye'nin en güzel doğal manzarasına sahip Gölbaşı ilçesinde gerçekleşiyor olması, büyük bir mutluluk uyandırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kültürel Vurgular ve Plaket Takdimi

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, etkinliğin anlamını vurgulayarak "100 yıl önce Kırgız aydınları, halkımızın geleceği için mücadele etti. Bugün burada konuşuyorsak, onlara borçluyuz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Kırgızistan'ın Bolu Fahri Konsolosu Atillahan Kurt'a plaket takdim edildi. Etkinlikte ayrıca yöresel oyunlar sergilendi ve Kırgız mutfağından lezzetler katılımcılara sunuldu.