DOLAR
34,16 -0,19%
EURO
38,03 0,27%
ALTIN
2.886,22 -0,41%
BITCOIN
2.164.597,94 -0,34%

Kırgız Cumhurbaşkanı Caparov, Gelecek Zirvesi'nde Küresel İşbirliği Vurgusu Yaptı

Kırgızistan lideri Sadır Caparov, BM Gelecek Zirvesi'nde yeni bir küresel mimari için adım atılacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 10:49

Kırgız Cumhurbaşkanı Caparov, Gelecek Zirvesi'nde Küresel İşbirliği Vurgusu Yaptı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov’un Zirve Mesajı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ev sahipliğinde düzenlenen Gelecek Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Küresel Mimarinin Temelleri

Caparov, zirvenin sadece seçkinler için değil, toplumun her kesimi için geçerli olacak yeni bir küresel mimarinin temellerini atacak eşsiz bir platform olduğunu vurguladı. "Gelecek Zirvesi, sadece seçkinler için değil herkes için işe yarayacak bir altyapı sağlayacaktır," dedi.

Çözüm Arayışları ve İşbirliği

Uluslararası sistemin zorlu dönemlerden geçtiğinden bahseden Caparov, mevcut çok taraflı işbirliği yöntemlerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. "Sadece mevcut sorunları çözmekle kalmayıp, gelecekteki nesillerin refahını sağlamak üzere sağlam temeller atmalıyız," şeklinde konuştu.

Dünyanın Karşılaştığı Zorluklar

Caparov, dünya toplumunun zorunlu göç, iklim değişikliği ve kaynakların adaletsiz dağıtımı gibi pek çok zorlukla yüzleştiğini belirtti. "Elde ettiğimiz kazanımlar, en savunmasız kesimlere ulaşmakta çoğu zaman yetersiz kalıyor. Bu nedenle çok taraflı yönetişimde adalet odaklı yaklaşımlar geliştirilmelidir," ifadelerini kullandı.

Liderlere Çağrı

Caparov, dünya liderlerine seslenerek, "Sizi güvene dayalı, karşılıklı yarar sağlayan işbirlikleri ve adalet temelli bir geleceğin inşası konusunda aktif olmaya davet ediyorum," dedi. Ayrıca, gelişmekte olan ülkelere destek veren uluslararası mali kurumların fonlarının artırılması için daha fazla çaba harcanması çağrısında bulundu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri...

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde tertiplenen “Geleceğin Zirvesinde" katılımcılara hitap etti.