Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 -0,24%
EURO
35,14 0,06%
ALTIN
2.437,19 -0,04%

Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin! Bir anda kendinizi kapının önünde bulabilirsiniz

Yüzde 25'lik kira artış sınırının 1 Temmuz'dan itibaren sona ermesi ev sahiplerini yeni taktikler geliştirmeye zorladı. TÜKONFED Emlak Komitesi Başkanı Bora Tren, ev sahibinin çıkış taahhüdü ve peşin kira isteyerek kiracıyı zor durumda bıraktığını söyledi. Bu durumun kira tespiti davalarında artışa yol açacağı tahmin ediliyor.

Yayın Tarihi: 29.06.2024 13:50
Güncelleme Tarihi: 29.06.2024 13:50

Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin! Bir anda kendinizi kapının önünde bulabilirsiniz

Yüzde 25'lik kira artış sınırı 1 Temmuz'dan itibaren sona eriyor. TÜKONFED Emlak Komitesi Başkanı Bora Tren, söz konusu karar ilişkin çok önemli bilgiler verirken ev sahibinin çıkış taahhüdü ile birlikte peşin kira isteyerek kiracıyı zor bir durumda bıraktığını söyledi. Tren, u durumun kira tespiti davalarında bir artış meydana getirebileceğini de aktardı.

1 YILLIK PEŞİN İSTİYORLAR!

TÜKONFED Başkanı Bora Tren, konuyla ilgili açıklamasında "Bu devam etmezse eski sisteme geri döneceğiz. Eski sistem dediğimiz yıllık enflasyon oranıyla devam edecek. Ev sahipleri kendi tedbirlerini almaya başladı. Çıkış taahhütleri vermeye başladılar ve bir yıllık depozito talep ettiler. Bu durum kiracılar üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Kira tespit davalarının yakın vadede ikiye, üçe katlanacağı durumunu tahmin ediyoruz." dedi.

Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin

TÜKONFED olarak bu konuda derinlemesine çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Tren, "Bu konuyla ilgili bölgesel düzeyde spesifik çalışmalar yapılabilir. Ankara'daki konutlarda ve Etiler'deki konutlarda kira artış oranlarında kısıtlamalar olabilir. Her bölgede farklı dinamikler var. Bu konuda araştırma yapılabilir." diye konuştu.

Avukat Alican Şatır bu konuyla ilgili şunları söyledi:

“Yüzde 25 sınırı getirildiğinde biraz heyecan yaşandı. Bir anda “kızım orada yaşayacak”, “bu parayı getirmezsen seni evden çıkaracağım” gibi kiracıları zor durumda bırakan açıklamalar yapılıyor. Bu kanunla kiracılar ve ev sahipleri gerçekten zor durumda kalıyor. Ben de bu sürenin 1 Temmuz'dan sonra uzatılmayacağına inanıyorum."