DOLAR
34,12 -0,13%
EURO
38,16 -0,03%
ALTIN
2.914,53 0,06%
BITCOIN
2.189.956,51 0,04%

Kira geliri olan ev sahipleri dikkat! Artık bu para sizden alınmayacak

Son dönemde Türkiye'yi ilgilendiren vergi düzenlemeleri, uygulamaları ve tasarımında değişiklikler yapıldı. Maliye Bakanlığı tarafından özel olarak hazırlanan ve yakın zamanda TBMM Genel Kurulu'na sunulacak yeni vergi paketi birçok yeni düzenlemeyi içeriyor.

Yayın Tarihi: 30.06.2024 14:05
Güncelleme Tarihi: 30.06.2024 14:05

Kira geliri olan ev sahipleri dikkat! Artık bu para sizden alınmayacak

Kira gelirinde vergi indirimi tartışması sona erdi!

Son dönemde vergi düzenlemeleri uygulamaları ve tasarımında bazı değişikliğe gidildi. Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ve bir süre sonra TBMM'ye sunacağı eni vergi paketi birçok yeni düzenlemeyi de içerisinde barındırıyor. Bu bağlamda en çok tartışılan konulardan biri de kira gelirine göre belirlenen stopaj oranıdır.

Kira Gelirinden Yüzde 20 Oranı Stopaj İddiası

Son dönemde ortaya çıkan ve büyük tartışmalara neden olan taleplerden biri de kiradan gelirin yüzde 20'sinin kesilmesi. Açıklamaya göre, ev sahibinin banka aracılığıyla ödeme yapması durumunda kiranın yüzde 20'si kalıcı stopaj olarak kesilecek ve aynı zamanda da doğrudan devlete aktarılacak. Bu durum, kira artışlarına yol açabileceği endişesini doğururken, ev sahiplerine ek mali yük de getiriyor. Ancak Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarının bu konuda kesin sonuca varması ve konuyla ilgili spekülasyonlara son vermesi bekleniyor.

Kira geliri olan ev sahipleri dikkat

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Açıklama..

Konunun hukuki boyutunu anlatan Cevdet Yılmaz, kira gelirlerinde stopaj vergisi bulunmadığını ve bu unsurun tesis edilmediğini söyledi. Yılmaz, kamuoyuna yaptığı açıklamada Maliye Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama yapılmadıkça böyle bir rapora atıf yapılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, şu anda 500 TL'nin üzerindeki kira gelirinin banka üzerinden yatırıldığını ve stopaj vergisi uygulamaya gerek olmadığını söyledi.

ergi takvimi hakkında bilgiler de paylaşan Cevdet Yılmaz, vergi adaletini sağlamak için veri paylaşımını ve vergi uygulamasını da artıracak bir vergiye geçilmesinin doğru görülmediğini söyledi. Etki değerlendirmesinin ardından kararlar alınıp vergi paketi Meclis'te tartışılmaya başlandığında, bugün yapılan tartışmaların çoğunun faydasız olduğu anlaşılacaktır.