DOLAR
34,26 0,08%
EURO
37,38 0,17%
ALTIN
2.917,86 0,04%
BITCOIN
2.251.915,71 0,34%

Kilosu 800 TL’ye satışta olan ürünü evde 50 TL’ye yapabilirsiniz! Sadece bir kaşık malzeme eklemeniz yetecek

Makarna, pizza ve omletlerin baş tacı olan mozarella peynirinin kilosu gündemden bir türlü düşmüyor. Gün geçtikçe artmaya devam eden mozerella peyniri güncel olarak 800 TL şeklinde raflarda yer alıyor. Tam bu noktada 800 TL’lik mozerella peynirini evde 50 TL’ye yapmanız bu tarifiyle mümkün! Bir kaşık söylediğimiz malzemeden eklerseniz her şey çözülecek...

Yayın Tarihi: 28.11.2023 14:10
Güncelleme Tarihi: 28.11.2023 14:10

Kilosu 800 TL’ye satışta olan ürünü evde 50 TL’ye yapabilirsiniz! Sadece bir kaşık malzeme eklemeniz yetecek

Mozarella peyniri sevenlere müjdeli haber verildi! Pizza, makarna ve omlet gibi bir çok yemekte baş tacı olan mozerella peynirinin satış fiyatı güncel olarak 800 TL. El yakın fiyatlardan kaynaklı bu tarif oldukça işinize yarayacak. Bütün yiyeceklerle beraber lezzetlendireceğiniz mozerella peynirini sadece evde birkaç basit adım ile 50 TL gibi bir maliyete getirebilirsiniz.

TEK MALZEMEYLE MOZARELLA PEYNİRİNİZ HAZIR 

Mozarella peynirinin hazırlanması zahmetli bir süreç gibi görünse de, evinizde ihtiyacınız olacak tek şey sirke ve süt. İlk etapta sütün sirke yardımıyla kestirilmesi şart. Ardından ise hazır! Yemeklerinizde daha kaliteli olan lezzetli mi lezzetli mozerella peyniri kullanabilirsiniz. Hazırladığınız mozerella peynirinizi pizzalar da kahvaltıda omletlerde makarnalar da ya da dilediğiniz lezzetle tüketmeniz mümkün.

EV YAPIMI MOZERELLA PEYNİRİ MALZEMELERİ

  • Tuz
  • 1 su bardağı ölçüsü sirke 
  • 1/4 çay bardağı ölçüsünde içme suyu 
  • İstediğiniz kadar süt

mozarella peyniri

EV YAPIMI MOZARELLA PEYNİRİ TARİFİ

  1. İlk aşama olarak sütü geniş bir tencere içerisine alarak tarifinize başlayabilirsiniz.
  2. Kısık ateş üzerinde 38 - 40° sıcaklığına kadar sütünü ısıtmaya devam edin.
  3. Belirttiğimiz sıcaklığı geldikten sonra ocaktan alabilirsiniz.
  4. Diğer bir yanda suyu ve sirkeyi birbirine karıştırmaya başlayın.
  5. Sirkeli suyu ise ocaktan çekmiş olduğunuz sütün içerisine ilave edin.
  6. Süt koyulaşmaya başladığı zaman tahta kaşıkla karıştırmayı unutmayın.
  7. Süt kesilmeye başladığında bir bıçak yardımı ile küçük parçalara ayırarak karıştırma işleminize devam edin.
  8. İşlem bittikten sonra ise tencereniz tekrardan ocağa koyarak ısınan sütü yeniden karıştırın.
  9. Peynir tam kıvamında olması için ısınan sütünüzü pıhtılaşmış haliyle karıştırmaya devam etmeye özen gösterin .
  10. Süt tamamen pıhtılaştığı zaman ise şekil vermek için istediğiniz işlemi uygulayabilirsiniz.
  11. Son olarak ise peynirinizi soğuk su içersinde koyup bekletmeniz gerekiyor.
  12. Böylelikle katılaşma işleminin son hali alınacaktır. 
  13. Ardından suya tuz ekleyerek buzdolabında saklayabilirsiniz. Herkese afiyet olsun...