DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.250.408,34 -0,36%

Khalid Albaih'in 'Tanık' Sergisiyle Gazze'nin Sesine Kulak Verin

Khalid Albaih, 'Tanık' sergisiyle Gazze'deki insanlık dramını dile getiriyor ve insanların bu acılara tanıklık etmesini amaçlıyor.

Yayın Tarihi: 26.08.2024 11:53
Güncelleme Tarihi: 26.08.2024 11:53

Khalid Albaih'in 'Tanık' Sergisiyle Gazze'nin Sesine Kulak Verin

Khalid Albaih'in Yeni Sergisi: Tanık

Sudanlı karikatürist ve sanatçı Khalid Albaih, Gazze’deki trajedilere ışık tutmak amacıyla "Shahid (Tanık)" adlı sergisini açtı. Albaih, bu eserleriyle insanların Gazze'de yaşananlara duyarsız kalmamalarını istiyor.

Acının Şahidleri Olalım

Albaih, serginin amacıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eğer dünya, Gazze'de neler olup bittiğini göremezse, diğer zulümler de asla fark edilemeyecek" ifadesini kullandı. Ödüllü sanatçı, katılımcıların bu sergi aracılığıyla Gazze'deki dramı deneyimlemesi gerektiğini vurguladı.

Tanıklığa Çağrı

"Tanık" sözcüğünün kişisel ve kolektif bir sorumluluk anlamına geldiğini belirten Albaih, "Tanık olmak, geçmişte yaşananlara şahitlik etmektir. Zulümlere dur demek için tanıklık etmeliyiz" dedi.

Sosyal Medyanın Rolü

Sanatçı, günümüzde insanların yaşananları göz ardı ettiğini belirterek, "Artık telefonlarımızda yaşayıp bu görüntüleri izliyoruz. İnsanlar hikayenin bir parçası olmalıdır" diyerek katılımcıları düşünmeye teşvik etti.

İsimler ve Hatırlama

Albaih, hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu rulo olarak sergilendiğini ve katılımcılardan bu isimleri okumalarını istediğini belirtti. Bu deneyim, insanların gerçek bir tanık olmasını sağlıyor.

Uluslararası Hukuk ve Sorumluluk

Khalid Albaih, "Tanık" kelimesinin uluslararası hukuka da atıfta bulunduğunu belirterek, savaş suçlarına ve soykırım uygulamalarına karşı olan duyarlılığının önemini vurguladı.

İnternet ve Sanat

Albaih, günümüzde internetin sadece görüntü üretmekle kalmaması gerektiğini ve bu alanda da duyarlılık geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Sergisiyle, internet aracılığıyla gelen görüntüleri protesto ve bilinçlendirme aracı haline dönüştürdüğünü açıkladı.

Sonuç ve Çağrı

Albaih, "Geleceğe daha iyimser bakmamız mümkün. Gelin, Gazze'ye ve tüm zulüm gören bölgelere kulak verelim. Bu bir insan hakları meselesidir" diyerek sözlerini noktaladı.