Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kesilmeyen öksürüğü olanlar aman dikkat! Salgının bir vakası olabilirsiniz: Soğuk hava yeniden hortlattı!

Koronavirüs salgını geride bırakılırken havaların soğuması üzerine tip tip vakalar ortaya çıktı. Kovid-19 gibi akciğerlerde aylarca devam eden etkiler arttı.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 22:02
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 22:02

Kesilmeyen öksürüğü olanlar aman dikkat! Salgının bir vakası olabilirsiniz: Soğuk hava yeniden hortlattı!

The Lancet Infectious Diseases dergisinde yayınlanan inceleme üzerine grip virüsünün de sağlık üzerinde uzun süreli olumsuz durumlar ortaya çıkartılıyor.

Çalışmalar sonrasında yayınlanan rapor üzerine Covid-19 hem de grip enfeksiyonlarında sonraki 18 ay içerisinde ölüm, hastaneye yeniden yatış ve kalp, böbrekler, beyin ve sindirim dahil edilerek dizi organı üzerinden sağlık sorunlarının riski artış gösteriyor. Covid-19 hastaarının aynı anda birçok organ sistemi uzun süreli sorunlar yaşanırken grip hastalıklarına bakılırken özellikle akciğerlerle kalıcı semptomlara sahip olma olasılıkları yüksek belirleniyor.

grip hastalığı

Grip hastalığı geçirdikten sonra kişilerde aylarda devam eden semptomlar yaşanırken öksürük, şiddetli nefes darlığı çeşidi akciğer sorunları yaşanabilir. Uzmanlar üzerinden grip, aylarca süren viral öksürükler üzerine pulmoner semptoma yol açılırken kas güçsüzlüğü, beyin sisi gibi birçok akciğer dışı durumlar yaşanabilir.

Ekim ayıyla beraber yayınlanan başka çalışma durumları oluşurken soğuk algınlığı virüsleri ve grip olmak üzere farklı solunum yolu virüslerinden sonra devam edeceği gösterildi. ciddi sağlık durumları tetiklenirken tıp uzmanları için net bir durum söz konusu değildir.