DOLAR
34,03 -0,06%
EURO
37,89 0,19%
ALTIN
2.794,75 0,24%
BITCOIN
2.109.399,5 -2,83%

Kedi Eros'u döverek öldüren İbrahim Keloğlan bir kez daha yargılanacak!

Kedi Eros'a saldıran ve dakikalarca döverek ölümüne neden olan İbrahim Keloğlan, verilen tahliye kararına yapılan itirazlar sonrası bir kez daha yargılanacak.

Yayın Tarihi: 22.02.2024 10:41
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 10:41

Kedi Eros'u döverek öldüren İbrahim Keloğlan bir kez daha yargılanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Başakşehir’de 6 dakika boyunca Eros isimli kediyi döverek öldüren İbrahim Keloğlan’ın davasının tekrar görüleceğini duyurdu. 

Medyaya yansıyan görüntülerde, Başakşehir’de bir sitede asansöre bindiği sırada Eros ile karşılaşan İbrahim Keloğlan isimli şahsın kediyi döverek öldürdüğü gündeme düşmüştü. Hatta öyle ki görüntülerde Eros’un kaçtığı ve İbrahim Keloğlan’ın kediyi tekrar yakalayıp, dövmeye devam ettiği de açıkça görülüyordu. Bunun üzerine yapılan suç duyurusunun ardından Keloğlan yakalanarak gözaltına alınırken, görülen davadaki ifadeler de ortaya çıktı. 

Keloğlan, ifadesinde ailevi sorunları olduğunu ve o gün “morali bozuk” olduğu için bunların yaşandığını ve pişman olduğunu kaydetti. Ayrıca kedinin ona saldırdığını ve daha sonra kediyi dövdüğünü söylese de görüntülerde kedinin açıkça Keloğlan ile hiçbir temasta bulunmadığı da görüldü. 

Mahkeme, Keloğlan’ın sicilinin temiz oluşunu, mahkeme süresince tavrını ve pişman olduğunu ifade etmesini öne sürerek tahliye kararı verdi. Ayrıca tahliye kararıyla birlikte 5 yıl boyunca hiçbir suç işlemezse, yaşanan bu olayın sicilinden silineceği de belirlenmişti. Ancak kamuoyu, karara tepki gösterdi. 

Kamuoyu tepkisini gösterdi! 

Kamuoyu, yaşanan olayın ardından sosyal medyada çeşitli kampanyalar başlattı. CİMER gibi kanallara Keloğlan’ın tahliye kararına dair çok sayıda itiraz gönderildi. Bunun üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada karara karşı Cumhuriyet Başsavcılığı’na çok sayıda itirazın geldiğini belirten Bakan Tunç, davanın Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tekrar görüleceğini duyurdu. 

Site sakinleri ayaklandı, 250 bin imza toplandı! 

Yaşanan olayın ardından Keloğlan’ın tahliye edilmesiyle birlikte site sakinleri ayaklandı. Yıllardır Eros ve onun gibi birçok kediyi sitede beslediklerini, ilk kez böyle bir olayın yaşandığını belirten site sakinleri; Keloğlan’ın kapısına “katil p*ç” yazısı astı. Ayrıca sitede akşam saatlerinde tencere ve tavalarla gürültü yapılarak “sitede katil istemiyoruz” sloganları atıldı. 

Tüm bu yaşananlar sırasında sosyal medya kanallarında imza kampanyası başlatıldı. “change.org.tr" üzerinden çevrimiçi bir kampanya başlatılırken, 250 bine yakın imza toplandı. Tüm bu itirazlar ve imza toplayan kamuoyunun tepkisi üzerine davanın yeniden görülmesine karar verildi.