DOLAR
34,11 -0,32%
EURO
38,09 -0,11%
ALTIN
2.872,68 -1,63%
BITCOIN
2.135.725,97 0,74%

KDK, Hatalı HGS Ücretleri İçin Önlem Alınmasını Tavsiye Etti

Kamu Denetçiliği Kurumu, yanlış okunan plaka nedeniyle haksız HGS ücretleri için Karayolları Genel Müdürlüğü'ne tavsiyede bulundu.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 11:56
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 11:56

KDK, Hatalı HGS Ücretleri İçin Önlem Alınmasını Tavsiye Etti

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan HGS Ücretleri Üzerine Öneri

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), aracının plakasının Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) tarafından yanlış okunması sebebiyle haksız tahakkuk edilen ücretlerle ilgili önemli bir tavsiyede bulundu. Ombudsmanlık, bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne (KGM) gerekli idari, hukuki ve teknik önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Yanlış Okunan Plakalar Sorunu

İsmet Karakaş'ın haberine göre, HGS sistemi aracılığıyla geçiş yapmadığı halde sürekli olarak ücret ve ceza tahakkuk ettirildiğini iddia eden bir kişi, KGM ile iletişime geçerek hesabından kesilen ücretlerin iadesini talep etti. Ancak, bu kişi, sürekli olarak ödediği ücretler nedeniyle mağdur durumda olduğunu ve bunun için KDK'ye başvurdu. KDK'nin Tavsiyeleri

KDK, ilgili başvuruyu inceleyerek, plaka okuyucu cihazların başka araçlarla gerçekleştirilen HGS geçişlerinde başvurucuya ait plakanın yanlış bir şekilde algılanmasından dolayı tahakkuk eden ücretlerin sürekli hale gelmesi üzerine KGM'ye tavsiyelerde bulundu. KDK'nın kararında, plaka okuyucu cihazlar için kalıcı çözümler üretilmesi ve yanlış okuma oranı yüksek olan plakalarla ilgili gerekli önlemlerin acilen alınması gerektiği vurgulandı.

Bu bağlamda, KGM'nin yaşanan sorunları gidermek adına daha etkili tedbirler alması ve araç sahiplerinin mağduriyetini önlemek için adımlar atması bekleniyor.