DOLAR
34,11 -0,1%
EURO
38,08 0,06%
ALTIN
2.871,31 0,1%
BITCOIN
2.173.397,9 -0,89%

Kayseri'deki Sel Felaketi: 56 Yaşındaki Muhittin Saraç Hayatını Kaybetti

Kayseri’nin Bünyan ilçesindeki sel felaketinde, akrabası tarafından uyarılmasına rağmen yola devam eden Muhittin Saraç hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 26.08.2024 15:00
Güncelleme Tarihi: 26.08.2024 15:10

Kayseri'deki Sel Felaketi: 56 Yaşındaki Muhittin Saraç Hayatını Kaybetti

Sel Felaketi ve Kaybımız

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde gerçekleşen sel felaketinde, bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Muhittin Saraç adlı 56 yaşındaki şahıs, akrabasının uyarısına rağmen aracıyla yola devam edince sel sularına kapıldı.

Cenaze Töreni ve Aile Açıklamaları

Güllüce Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Saraç'ın cenazesi, Güllüce Merkez Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi. Cenaze işlemlerinin ardından olayla ilgili konuşan Saraç’ın akrabası Hekim Mazlum, çalışma amacıyla Kayseri'ye gidiş geliş yaptığını ifade etti.

Olay Anı ve Uyarılar

Mazlum, olay günü ilçede alışveriş yaptıktan sonra akşam eve dönmek üzere yola çıktığını belirtti. Saat 18.30 civarında yola çıktığında hafif bir yağmur olduğunu, köy yoluna girdiğinde ise yağmurun şiddetini arttırdığını vurguladı. "En yüksek noktada durdum ve gelenleri uyarmaya başladım. Muhittin de yanımıza geldi. 5 dakika bekledikten sonra yola devam etti," dedi.

Mazlum, yağmurun şiddetli olması nedeniyle aracından inemediğini belirterek, "'Gitme' diye sinyal yakıp korna çaldım ama durmadı. Daha sonra sele kapıldı. Olay sonrası AFAD, jandarma ve ambulansı aradık, ancak sular çekilene kadar ne aracı ne de Muhittin’i bulamadık," diye ekledi.

24 Ağustos Cumartesi günü etkili olan sağanak sonrası dere yatağına devrilen araçtaki Saraç'ın cansız bedenine, otomobilinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki bir evin bahçesinde ulaşıldığı bildirildi.

Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki selde hayatını kaybeden kişinin, akrabasının yola devam etmemesi...

Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki selde hayatını kaybeden kişinin, akrabasının yola devam etmemesi uyarısına rağmen aracıyla ilerleyince sele kapılarak yaşamını yitirdiği öğrenildi. Cenaze töreninin ardından, Saraç'ın akrabası Hekim Mazlum, AA muhabirine açıklamada bulundu.