Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kayseri'deki olaylar sonrası Suriyeliler çocuk tecavüzcüsü için sokaklarda: Türk bayrakları yakılıyor!

Türk askerinin bölgedeyi terörden arındırıp canlarını kurtardığı Suriye'de Türk bayrakları yakılmaya başladı! Suriyeliler, 7 yaşındaki çocuğu tecavüz eden istismarcı için sokaklara inip Türk askerine saldırıyor...

Yayın Tarihi: 01.07.2024 17:51
Güncelleme Tarihi: 01.07.2024 17:51

Kayseri'deki olaylar sonrası Suriyeliler çocuk tecavüzcüsü için sokaklarda: Türk bayrakları yakılıyor!

Dün Kayseri’de amcasının 7 yaşındaki kızı M.A’ya cinsel istismarda bulunan 26 yaşındaki Suriyeli İ.A’nın tutuklanmasının ardından Suriye’de de olaylar karıştı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde Suriyelilerin, Suriye'de yer alan Türk plakalı araçlara saldırdığı, Türk bayrağını yaktığı ve Türk askerine saldırdığı görüldü. 

Dün ortaya çıkan istismar olayında Kayseri halkı ayaklanarak bölgedeki Suriyelilerin araçlarına, evlerine ve dükkanlarına saldırmıştı. Yaşanan infialde vatandaşlar Türkiye’de artık mülteci istemediklerini misafirliğin çok uzadığını ifade ederken, polis ekipleri TOMA ile Türk vatandaşlarına müdahalede bulunmuştu. 

Hatta öyle ki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün dükkan, ev ve araçların zarar görmesinde etkili olduğu kaydedilen 67 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. 

suriye

Çok sayıda iş yeri, araç ve evin zarar gördüğü dünkü olayların ardından bugün, Suriye’de de ortalık karıştı. İ.A’nın tutuklanmasının ardından Suriyeliler, Suriye’de gördükleri Türk plakalı araçlara saldırmaya başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline saldırmaya kalkışan Suriyeliler, bölgede TSK personelinin havaya ateş açması ile dağıldılar. Ancak daha sonra yine TSK personeline saldırmak üzere kalabalıklaşarak tüm Türk ürünlerine zarar verdiler. Hatta öyle ki Suriye'ye yardım için gönderilen tırlar dahi yakıldı! Gerilimin tırmandığı bölgeden gelen görüntüler ise sosyal medyada gündem olmuş durumda.