DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.121.896,42 -0,4%

Kayseri'de Uyuşturucuyla Mücadele: Valilikten Önemli Adımlar

Kayseri Valiliği, uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını duyurmak için bir video yayınladı. Vali Çiçek, mücadeleye destek çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 21:55
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 21:55

Kayseri'de Uyuşturucuyla Mücadele: Valilikten Önemli Adımlar

Kayseri Valiliği Uyuşturucuyla Mücadelede Kararlılığını Vurguladı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerini içeren bir video aracılığıyla kamuoyuna önemli mesajlar verdi. Çiçek, uyuşturucu ile mücadele stratejilerini ve elde ettikleri başarıları paylaşarak, gençlerin tehlikelerden korunacağını vurguladı.

Birlikte Savaş Amaçlandı

Paylaştığı videoda, "İşte bu savaşta gelin hep beraber, el ele, omuz omuza aynı cephede savaşarak alçakları yenelim." diyerek birlik çağrısında bulundu. Kayseri'de gençlerin uyuşturucu tacirlerine kaptırılmaması için büyük bir azimle çalıştıklarını ifade etti.

Kentte Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Çiçek, şehir genelindeki güvenlik kameralarının sayısının dört kat arttığını belirterek, "Güven timlerimiz parklarda, sokaklarda, her yerde görev yapar durumda. Suç merkezlerine dönüşmemesi için metruk binaların yıkımına başladık," dedi. Bu kapsamda, Kayseri'deki metruk binaların yüzde 80'inin yıkıldığını açıkladı.

Gençler İçin Spor Okulu Projesi

Vali Çiçek, gençleri yalnız bırakmamak amacıyla Erdemlerimizle Varız Spor Okulu projesini hayata geçirdiklerini ve 44 mahallede 10 bin 500 lisanslı sporcuya ulaştıklarını belirtti.

Uyuşturucuya Bulaşmış Gençler İçin Rehabilitasyon Merkezi Kuruluyor

"Uyuşturucuya bulaşmış gençleri de sahipsiz bırakamayız," diyen Çiçek, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük uyuşturucu rehabilitasyon merkezini inşa ettiklerini ve bu merkezin Kasım sonunda hizmete girmesinin hedeflendiğini söyledi.

Emniyet ve Jandarma Koordineli Çalışmalara Devam Ediyor

İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 1783 operasyonda, 2508 şüpheliden 291'inin tutuklandığını kaydetti. Il Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı ise, uyuşturucu madde ticaretiyle kararlılıkla mücadele ettiklerini ifade etti.

Videoda Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ve Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çiftçi de destek mesajlarına yer verildi.