Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kayseri'de Suriyeli'nin çocuğa istismar olayına yayın yasağı getirildi!

Kayseri'de dün büyük bir infiale neden olan 7 yaşındaki çocuğun Suriyeli göçmen tarafından istismar edilmesine yönelik tüm haberlere yayın yasağı getirildi.

Yayın Tarihi: 01.07.2024 12:33
Güncelleme Tarihi: 01.07.2024 12:33

Kayseri'de Suriyeli'nin çocuğa istismar olayına yayın yasağı getirildi!

Kayseri’de Suriye uyruklu bir göçmenin 7 yaşındaki M.A’yı istismar ettiği görüntülerin yayılması üzerine halk ayaklanırken, bölgede Suriyelilerin araç ve iş yerlerine saldırıldı. İnfial yaratan olayı Kayseri Valiliği de doğrularken az önce konuya yönelik haberlere yayın yasağı getirildi. 

Kayseri’de bir çocuğun daha istismara maruz kalması sonrasında yaşanan olaylara yönelik yayın yasağı getirildi. Melikgazi ilçesindeki Danişmentgazi Mahallesi’nde yer alan Suriye uyruklu 26 yaşındaki İ.A’nın 7 yaşındaki M.A’yu cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıktı. Halkın çektiği videonun ardından olaylara yönelik Kayseri Valiliği, istismarı doğruladı. İstismarcının gözaltına ve çocuğun da koruma altına alındığı aktarılırken, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı olaya yönelik soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliği, mağdur olan ailenin sağlığını korumak, yaşanan olay sonrasında infialin önüne geçmek, mağdur çocuğun görüntülerinin de kapsandığı şekilde her türlü haber, yayın, eleştiri ve benzer yayınların yapılmasına yasak getirildi. Soruşturma evresi tamamlanana kadar da tüm yayınların yasaklandığı vurgulandı. Ayrıca hakimlik de soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı verdiğini duyurdu.