DOLAR
34,25 -0,05%
EURO
37,59 0,15%
ALTIN
2.874,29 1,24%
BITCOIN
2.134.584,25 1,13%

Kayseri'de Dede, Torununu Kazara Tüfekle Vurdu

Kayseri'de torununu tüfekle kazara vuran dede, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay detayları mahkeme sürecinde açıklandı.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 17:23
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 17:23

Kayseri'de Dede, Torununu Kazara Tüfekle Vurdu

Kayseri'de Trajik Olay

Kayseri'de, torununu tüfekle kazara vuran 67 yaşındaki D.B., 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmaya sanık, maktulün babası M.B., annesi Ş.B. ve sanık avukatı katıldı.

Mahkeme Süreci ve Savunma

Duruşma savcısı, D.B.'nin "nitelikli kasten öldürme" ve "6136 Sayılı Kanuna muhalefet" suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Sanık D.B. savunmasında, torununun alkol ve uyuşturucu problemi olduğunu belirterek, onun için daha önce intihar girişiminden kurtardığını ifade etti.

Olayın Gecesi

D.B, torununu altı çocuğundan çok sevdiğini ve olay günü torununun alkol veya uyuşturucu etkisinde olduğunu ifade etti. D.B. şöyle konuştu: "O gün, kavga çıktığını duyunca evime geldim. Amacım onu sakinleştirmekti. Ancak gece uyudum gibi yaptım, gözüm hep onun üzerindeydi. Tüfeğini aldığını görünce elimden almaya çalıştım ama silah ateş aldı ve torunum başından yaralandı."

Aile Şikayetçi Olmadı

Maktulün ailesi, D.B.'den şikayetçi olmadıklarını belirtirken tahliye talep etti. Mahkeme, D.B.'ye "nitelikli kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. "6136 Sayılı Kanuna muhalefet" nedeniyle verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının hükmünün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi.

Olayın Gelişimi

Olay, 13 Nisan'da Melikgazi ilçesi Germir Mahallesi'ndeki evde meydana geldi. D.B.'nin torunu İ.B., dedesinin elinden almaya çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmış, hayatını kaybetmişti. Olayın ardından D.B., gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.