DOLAR
34,13 -0,01%
EURO
38,01 -0,02%
ALTIN
2.916,13 0,03%
BITCOIN
2.165.684,26 0%

Kayseri'de Bıçaklı Cinayet Davası Başladı

Kayseri'de işten kaynaklı tartışma sonucu bir arkadaşını bıçakla öldüren sanık mahkeme önüne çıktı.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 17:41
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 17:41

Kayseri'de Bıçaklı Cinayet Davası Başladı

Olayın Detayları ve Mahkeme Süreci

Kayseri'de, çalıştığı inşaatta parasını tahsil edemediği arkadaşını bıçakla öldüren sanığın yargılanma süreci başladı. 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya, tutuklu sanık İ.T, maktul H.K.'nin yakınları ve avukatlar katıldı.

Sanık İ.T.'nin İfadesi

Mahkemede savunma yapan İ.T., H.K. ile aynı köylü olduklarını ve bir yıl önce birlikte çalıştıkları esnada aralarında iş nedeniyle gerginlik oluştuğunu belirtti. Olay öncesinde akrabasıyla karşılaşmasının ardından kendisine hakaret edildiğini iddia etti.

Olayın gerçekleştiği sabah, işçilerin bekleme yerine gittiğini söyleyen sanık, "H.K. yanımdan geçip, küfretti. Ben de yanına giderek konuşmaya çalıştım ama elinde maket bıçağı vardı. Beni engellemeye çalıştı, başımdan yaralandım," dedi.

Maktulün Yakınlarının Başvuruları

Maktul H.K.'nin kardeşi K.K., sanığın işverenden alacakları olduğunu belirterek, "Oğlum, seni götürdü. Kendi sorununu hırsızlıkla çözmeye çalıştı. Olayı tasarlayarak gerçekleştirdiğini düşünüyorum," dedi. K.K., sanığın cezalandırılmasını talep etti.

H.K.'nin annesi F.K. ise, "Oğlum engelli çocuğa sahipti, neden öldürdü? İşte suçu neydi," diyerek sanığa tepki gösterdi. Diğer müştekiler de sanık hakkında şikayette bulundular.

Mahkeme Kararı

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti ve delillerin toplanması için duruşmayı erteledi.

Bıçaklı kavgada yaralanan H.K, 10 Haziran 2024'te hastanede yaşamını yitirmiş, sanık ise yakalanarak gözaltına alınmıştı.