DOLAR
34,14 -0,04%
EURO
37,94 0,12%
ALTIN
2.881,93 0,06%
BITCOIN
2.158.781,86 0,24%

Katar, Cenin'deki İsrail Saldırılarını Kınadı

Katar, Batı Şeria'nın Cenin kentindeki İsrail saldırılarını sert bir şekilde kınayarak uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 19:44
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 19:44

Katar, Cenin'deki İsrail Saldırılarını Kınadı

Katar'dan Sert Tepki

Katar, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın Cenin kentindeki devam eden saldırılarına karşı güçlü bir kınama yayınladı. Katar Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin kenti ve mülteci kamplarına yönelik, onlarca kişinin şehit edilmesine ve yaralanmasına yol açan İsrail saldırılarını en sert biçimde kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Uluslararası Meşruiyetin İhlali

Açıklamada, söz konusu saldırılar, İsrail'in Gazze Şeridi'nde süregelen iğrenç ve korkunç suçlarının bir uzantısı olarak değerlendirildi. Uluslararası toplumun, Filistin halkına acilen koruma sağlaması ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki vahşi suçlardan dolayı İsrail'den hesap sorması gerektiği vurgulandı.

Filistin Seferberliği

Katar, Filistin davası ve kardeş Filistin halkının meşru hakları konusunda kararlılığını tekrar ederek, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması konusundaki tutumunu da dile getirdi. "Katar devleti, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devletin kurulması konusundaki kararlı tutumunu yineler," denildi.

İsrail'in Sert Saldırıları

İsrail, 28 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına "Yaz Kampları" adı altında kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Cenin'deki saldırılar, 5. gününe girdi ve Tubas kentine bağlı El-Faria Mülteci Kampı'ndan sonra Tulkerim’deki Nur Şems Mülteci Kampı'ndan çekilen İsrail askerleri, Cenin’deki operasyonlarına devam ediyor.