Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kassam Tugayları, Gazze'de İsrail tankını vurduğunu açıkladı

Kassam Tugayları, Gazze'nin kuzeyinde İsrail ordusuna ait bir tankı vurduğunu ve ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 15.07.2024 21:30
Güncelleme Tarihi: 15.07.2024 21:30

Kassam Tugayları, Gazze'de İsrail tankını vurduğunu açıkladı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail ordusuna ait bir tankı hedef aldığını ve bu saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi. Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusundan kalan mühimmatların kullanılarak gerçekleştirilen saldırıda, Tel el-Hava Mahallesi'nde bir tankın vurulduğu belirtildi.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Kassam Tugayları, vurulan tankın içindeki askerler arasında ölü ve yaralıların olduğunu ifade etti. Açıklamada, olay yerinde birçok askerin yaralıları ve ölenleri tahliye etmek için toplandığı vurgulandı. Ancak, İsrail ordusu henüz bu saldırıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Kassam Tugayları, saldırının Gazze kentinde, İsrail ordusundan kalan mühimmatlar kullanılarak gerçekleştirildiğini belirtti. Saldırının, Tel el-Hava Mahallesi'nde gerçekleştiği ve vurulan tankta bulunan askerler arasında ölü ve yaralılar olduğu açıklandı. Olay yerinde birçok askerin yaralı ve ölüleri tahliye etmeye çalıştığı bildirildi.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 38,664 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenler arasında 15,694 çocuk ve 10,279 kadın bulunuyor. Ayrıca, 89,097 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce kişinin hala olduğu rapor edilirken, sivillerin sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alınarak tahrip edildiği belirtiliyor.

Kassam Tugayları ve İsrail arasındaki gerilim, Gazze'deki sivil halkın büyük zarar görmesine neden oluyor. İsrail'in düzenlediği saldırılarda binlerce sivil hayatını kaybederken, Kassam Tugayları da İsrail ordusuna yönelik saldırılarına devam ediyor. Son olarak, Kassam Tugayları tarafından yapılan bu saldırı, iki taraf arasındaki çatışmaların ne kadar şiddetli ve sürekli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Uluslararası toplum, Gazze'deki duruma kayıtsız kalmıyor ve her iki tarafı da itidale çağırıyor. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar, sivil kayıpların durdurulması ve insani yardım koridorlarının açılması için çağrılarda bulunuyor. Ancak, bu çağrılar henüz somut bir çözüme ulaşmış değil.