DOLAR
34,15 -0,03%
EURO
38,13 0,13%
ALTIN
2.913,93 0%
BITCOIN
2.202.171,07 2,01%

Kaspersky Yeni Yapay Zeka Eğitim Modülünü Tanıttı

Kaspersky, yapay zeka odaklı yeni eğitim modülünü tanıtarak siber tehditlerle mücadelede önemli bir adım attı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 11:16
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 11:16

Kaspersky Yeni Yapay Zeka Eğitim Modülünü Tanıttı

Kaspersky Yeni Yapay Zeka Eğitim Modülünü Tanıttı

Kaspersky, Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformu (ASAP) bünyesinde yapay zeka odaklı yeni bir eğitim modülünü tanıttı. Bu modül, yapay zeka kaynaklı tehditlerin anlaşılması ve karşı önlemler alınması amacıyla geliştirilmiştir.

Artan Yapay Zeka Tehditleri

Son dönemde yaşanan olaylar, yapay zekanın siber saldırılardaki rolünü net bir şekilde ortaya koyuyor. Şubat ayında, bir çok uluslu firmanın finans çalışanı, video konferans sırasında 'deepfake' teknolojisini kullanan dolandırıcıların tuzağına düşerek 25 milyon dolar kaybetti. Bu olay, yapay zekaya dayalı tehditlerin ne denli gerçek olduğunu gözler önüne seriyor.

Kaspersky Eğitim Modülünün İçeriği

Yeni eğitim modülü, her biri 7 ana dersten oluşan iki aşamalı bir yapıya sahip. İlk aşama, dolandırıcıların yapay zekayı kötü niyetli amaçlar için nasıl kullandığını anlamaya odaklanıyor. Bu aşamada sahte videoların, fotoğrafların ve ses taklitlerinin nasıl oluşturulduğu gibi konular ele alınıyor.

İkinci aşama ise, profesyonel ortamlarda yapay zekanın naturel risklerini incelemeye yönelik içerikler sunuyor. Bu kurs, yapay zeka hakkında önceden bilgisi olmayan kullanıcılar için tasarlanmış ve siber güvenlik uygulamaları konusunda kapsamlı bir eğitim sunmayı hedefliyor.

Kaspersky'nin Vizyonu

Kaspersky Security Awareness Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Tatyana Shumaylova, yapay zeka odaklı siber tehditlerin sürekli olarak geliştiğini belirterek, profesyonellerin bu tehditlerle etkili bir şekilde başa çıkmalarının önemine vurgu yaptı. Shumaylova, "Yeni modülümüz, kullanıcılarımıza günümüz siber tehditleri ile başa çıkmaları konusunda kapsamlı bir anlayış sunmayı amaçlıyor. Bu sayede güvenlik önlemlerini güçlendirerek dijital ortamda karşılaşabilecekleri yeni tehditlerle mücadele edebilirler" dedi.