Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Dönemsel
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, kırmızı et fiyatlarındaki artışın geçici olduğunu belirterek, "Stoklarda yeteri kadar hayvanımız var," dedi. Çelik, bu süreçte fırsatçıların fiyatları artırma çabası içinde olduğunu ve bunun tüketicileri yanıltıcı bilgilerle etkilediğini vurguladı.
Kuzu Eti Fiyatlarında Yüzde 10 Artış
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı ise yaptığı yazılı açıklamada, kuzu eti fiyatlarının bir ay içerisinde yaklaşık %10 arttığını, ancak bunun dönemsel bir durum olduğunu ifade etti. Yardımcı, yılbaşından sonra fiyatların tekrar dengeye geleceğini belirtti.
Dana Etinde Fiyat Artışı Yok
Dana etinde ise bir artış yaşanmadığını dile getiren Yardımcı, şu anda dana kıymanın kilogram fiyatının 550-600 lira arasında olduğunu belirtti. Bu fiyatların, bazı kesimler tarafından 700 liradan fazla gösterilmesinin yerli üretici ve küçük esnafa zarar verdiğini ifade etti.
Kamuoyunu Yanlış Bilgilendirmemek Gerekiyor
Çelik, girdi fiyatlarındaki artışların doğal olarak et fiyatlarına yansıtıldığını belirtirken, "Yem başta olmak üzere girdi fiyatlarındaki artışlar et fiyatlarını etkilemektedir. Ancak muhtemel fiyat artışları geçici olup, gerçek durum kamuoyuyla doğru bir şekilde paylaşılmalıdır," dedi.
Kasaplar ve yetiştiricilerin, kırmızı et fiyatlarının spekülatif haberlere dayalı olarak yüksek gösterilmesine karşı duruşları, sektörel güvenin korunmasına önemli katkı sağlamaktadır.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.