DOLAR
34,04 -0,12%
EURO
37,86 0,07%
ALTIN
2.798,51 0,11%
BITCOIN
2.108.715,14 -2,78%

Karsan ve Toyota'dan Hidrojen Teknolojisi İşbirliği

Karsan, Toyota ile hidrojen teknolojisi alanında işbirliği yaparak mobilite çözümlerini güçlendiriyor.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 14:20
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 14:45

Karsan ve Toyota'dan Hidrojen Teknolojisi İşbirliği

Karsan ve Toyota'dan Yeni İşbirliği

Karsan ve Toyota Motor Europe, hidrojen teknolojisi alanında önemli bir işbirliğine imza attı. Bu işbirliği ile Karsan, hidrojen yakıt hücreli (Fuel Cell) araçlarının üretiminde Toyota'nın teknolojisinden yararlanacak.

Okan Baş'tan Açıklama

Karsan CEO'su Okan Baş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Müşterilerimize en güvenilir ve en iyi performansa sahip mobilite çözümleri sunma amacımız doğrultusunda ilerliyoruz" dedi. Baş, bu işbirliği ile birlikte japon teknolojisine erişimin artacağını belirtti.

Gelecekteki Hedefler

Hidrojenli otobüslerinin 2025 yılı itibarıyla pazara sunulması planlanıyor. Karsan, ilerlemek istediği bu alanda Toyota'nın Yakıt Hücre Modüllerini kullanarak, teknolojik çözümlerini çeşitlendirmeyi hedefliyor.

Hidrojenin Önemi

Toyota Motor Avrupa'nın Hidrojen Fabrikası Başkan Yardımcısı Thiebault Paquet, hidrojenin gelecekte toplu taşımada karbon ayak izinin azaltılması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı ve işbirliklerinin bu amaçla geliştirilmiş olduğunu belirtti.

Karsan ve Toyota Motor Europe, "hidrojen teknolojisi" alanında işbirliğine imza attı. Karsan...

Karsan ve Toyota Motor Europe, "hidrojen teknolojisi" alanında işbirliğine imza attı. Karsan CEO'su Okan Baş, açıklamalarda bulundu.