DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.121.166,2 0,77%

Karpuz kabuklarının ilk kez duyacağınız faydası! Bir daha asla çöpe atmayacaksınız

Yaz aylarında evde bol miktarda tükettiğimiz karpuzun faydalarını duyduğunuzda artık çöpe atamayacaksınız. Peki karpuz kabuğunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Karpuz kabuğu ne için kullanılır? İşte karpuz kabuğunu kullanmanın bazı yolları..

Yayın Tarihi: 12.06.2024 15:21
Güncelleme Tarihi: 12.06.2024 15:21

Karpuz kabuklarının ilk kez duyacağınız faydası! Bir daha asla çöpe atmayacaksınız

Yazın vazgeçilmezi olan karpuz, vücudu serinletici etkisiyle biliniyor ancak kabuğunun cilt bakım etkilerinin de olduğunu biliyor muydunuz? İşte karpuz kabuğunun faydaları..

Karpuz kabuğunuzu çöpe atmak yerine cildinizin sağlığını ve güzelliğini korumak için kullanabilirsiniz. Karpuz kabuğunu kullanmanın şaşırtıcı yolları ve cildinize etkileri ile tanışın.

"Karpuz kabuğunun güzellik açısından inanılmaz faydaları"

Karpuz kabuğu kullanılarak yüz masajı yapma

Karpuz, su ve vitamin açısından zengin olduğundan cilde oldukça faydalıdır. Karpuz kabuğu cilt bakımında etkilidir. İşte karpuz kabuğunun cilt için bilinen faydalarından bazıları.

Canlandırıcı ve rahatlatıcı bir etki için karpuz kabuğunu sabah ya da akşam cildinize uygulayın. Düzenli kullanıldığında cildinize doğal bir parlaklık kazandırır. Karpuz kabuğu cildin gözeneklerini sıkılaştırır ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Yaşlılık lekelerini azaltmakla birlikte eşit cilt tonu sağlamaktadır.

"Karpuz kabuğu kullanılarak yüz masajı yapma"

Karpuz kabuğunun faydalarından yararlanmanın en iyi yolu kabuğu yüzünüze masaj yaparak uygulamaktır. Karpuz kabuğuyla yüz masajının adımları şunlardır:

Karpuz kabuğunu ince ince dilimleyin. Peeling diskini yüzünüze yerleştirin ve hafifçe masaj yapın. Masaj yaptıktan sonra karpuz suyunu cildinizde 15-20 dakika bekletin. Yüzünüzü ılık suyla durulayın.

Karpuz kabuğu kullanılarak yüz masajı yapma

Karpuz Kabuğu ile Bal İkilisi

Karpuz kabuğundan daha fazla etki görmek için bal ile beraber kullanabilirsiniz. Bal, antibiyotik ile antiinflamatuar özelliklere sahip olduğundan hassas ciltler için mükemmeldir. İşte karpuz kabuğuyla bal karışımının cilt için faydaları:

Karpuz kabuğu kan dolaşımını teşvik ederek cildi canlandırır ve tazelenmesine destek olur. Bal ile birleştiğinde cildi derinlemesine temizler ve aynı zamanda da arındırır.

Karpuzun Faydaları

Uzmanlar, karpuzun C vitamini ile çeşitli kanser türleriyle mücadeleye yardımcı olan antioksidan özelliklere sahip beta-karoten açısından zengin olduğunu, zengin potasyum içeriğinin ise kalp fonksiyonlarını iyileştirebileceğini söylüyor. Karpuzda bol miktarda bulunan likopen vücudu kanserden korur. Likopen kansere karşı da A vitamininden iki kat, E vitamininden ise 10 kat daha fazla koruyucudur.