Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Karnıyarıktan sıkılanlara leziz tarif! Yapımı çok kolay kabak sandal tarifi

Genellikle pişirdiğimiz, bazen de sebze dolgusu olarak menüye dahil ettiğimiz kabağın bu versiyonu ağzınızda unutulmaz bir izlenim bırakacaktır. Görünüşünden dolayı kabak sevmeyen çocuklara bile hitap edecek kabak sandaletleri için bu tarifimizi mutlaka deneyin. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 25.12.2023 21:12
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 21:12

Karnıyarıktan sıkılanlara leziz tarif! Yapımı çok kolay kabak sandal tarifi

Kabağın kendisi tek başına piştiği zaman çok fazla bir lezzete sahip olmasa da doğru katkı maddeleri ile çok lezzetli tarifler yapılabilen bir sebzedir. Bu kabak yemeği tariflerinden birisi de kabak Sandalıdır. Bu tarif o kadar lezzetlidir ki kabak yemeyen çocukları bile kabağa aşık edecek, kabak severleri memnun edecek pratik ve lezzetli bir tariftir. Damaklarınızı şenlendirecek bu tarife göz atmayı unutmayın. Detaylar haberimizde...

su

KABAK SANDAL TARİFİ NASIL YAPILIR

Kabak sandalı sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık veya hafif bir yemek olarak bilinir. Bu tarif, kabağın içini boşaltıp kıymalı bir harç ile doldurma işlemine dayanmaktadır. Kabak sandalları hem kalorisi düşük olması hem de sağlıklı beslenme programına uygun olması nedeniyle özellikle tercih ediliyor.

Kabak sandalları aşağıdaki malzemelerden yaplırr:

2 adet orta boy kabak

1 soğan

2 diş sarımsak

1 adet kırmızı pul biber

1 dolmalık biber

200 gr kıyma

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)

Dereotu veya maydanoz (süslemek için)

Kabak sandalı tarifinin adımları şu şekilde:

Öncelikle kabakları yıkayıp uçlarını kesin. Daha sonra kabakları uzunlamasına ikiye bölün ve içini kaşıkla çıkarın. Kabak kabuğunun içini boş bırakın.

İçi için soğanı, sarımsağı, kırmızı biberi ve yeşil biberi küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın, doğranmış malzemeleri ekleyin ve kızartın.

Kavrulmuş sebzelere kıymayı ekleyin ve iyice kavruluncaya kadar karıştırın. Kıyma serbest kalana ve nemi emene kadar pişirin. Kıymalı karışıma salça ve baharatları ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberle damak tadınıza göre ayarlayın. Malzemeleri karıştırın ve ocaktan alın.

Kayık yapacağınız bir fırın tepsisine kabakları yerleştirin ve hazırlanan karışımı üzerine dökün. Pişirme kabının dibine bir miktar su eklemek kabakların dibinin yanmasını önleyecektir. Balkabağını önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 ila 30 dakika pişirin. Kabakların pişip pişmediğini kontrol etmek için çatalla delip yumuşak olup olmadığını kontrol edin.

Pişen kabakları fırından çıkarıp ince kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyin. Balkabaklı sandaletlerin tadını sıcak veya soğuk olarak çıkarabilirsiniz.

Kabak sandalı düşük kalorili ve sağlıklı bir yemek olduğundan diyet yaparken tercih edilmesi kolay bir tariftir. İçerisindeki sebzeleri beğeninize göre değiştirerek farklı bir lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Kabakların içini farklı malzemelerle doldurarak eşsiz lezzetler yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!