Sofralarınızda hem lezzetli hem de sağlıklı bir öğün görmek istiyorsanız, muhakkak bu karnabahar yemeği tarifini denemelisiniz. Her sofranın mükemmel bir seçeneği olan karnabahar yemeği tarifini yapmak sadece dakikalarlarınızı alacak. Malzemeleri ve beraberinde servisi ile sadece 1 saat içersinde yapabileceğiniz karnabahar yemeğini daha önce böyle yemediğinize eminiz! İşte hem misafirlerinize hem de ailenize sunabilecek olduğunuz harika bir karnabahar yemeği tarifi.
KARNABAHAR YEMEĞİ MALZEMELERİ
- 1 tane orta boy soğan
- 1 tane orta boy karnabahar
- 1 tane havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
- Karabiber
- Tuz
- Nane
- Pulbiber
- 3 su bardağı ölçüsünde sıcak su
KARNABAHAR YEMEĞİ TARİFİ
- Karnabaharları küçük küçük parçalara ayırarak güzelce yıkayın. Bir tencerenin içerisinde bol suda limon ya da sirke ve defne yaprağı ile haşlayın. Haşlamış olduğunuz karnabaharları süzerek, bir kenara koyun.
- Soğanlarınızı yemeklik bir şekilde doğrayın. Havucununuzu da soyup halka halka şeklinde kesin.
- Bir başka tencere içersine sıvı yağını kızdırın.
- Soğanı da ekleyerek pembeleşene kadar kavurma işlemini gerçekleştirin. Salçanızı da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra havucununuzu da ekleyip karıştırın.
- Karnabaharlarınızı tencereye ekleyerek karabiber, tuz, pulbiber ve naneyi ilave edin.
- Sıcak suyunuz da ekleyerek güzelce karıştırın.
- Tencerenizin kapağını kapatarak kısık ateş üzerinde sebzeler yumuşayana dek pişirin. İşte karnabahar yemeğiniz servise hazır! Taze taze servis etmeyi unutmayın. Herkese afiyet olsun...