DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
38,04 0,25%
ALTIN
2.885,19 -0,37%
BITCOIN
2.158.325,48 -0,08%

Karadağ'da Türk İş Adamlarına Özel Program

Podgoritsa'da düzenlenen programda Türk iş insanlarına iş yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 19:49
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 20:10

Karadağ'da Türk İş Adamlarına Özel Program

Karadağ'da Türk İş İnsanlarına Özel Bilgilendirme Programı

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, Türk iş insanlarına yönelik "İş ve Faaliyetlerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" başlıklı bir program gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği tarafından organize edilen etkinliğe, Karadağ Türk Ticaret Odası (TurkCham) ve Karadağ Türk İş İnsanları Derneği (KTID) de destek verdi. Yaklaşık 200 Türk firmasının temsilcisi katıldığı buluşmada, Karadağ'ın ticaretle ilgili kurum temsilcileri arasında yer aldı.

Büyükelçi Kalkavan'dan Önemli Mesajlar

Toplantıda konuşan Büyükelçi Barış Kalkavan, ülkelerin kendine özgü hukuksal ve iş kültürleri olduğunu belirtti. Kalkavan, Karadağ'da iş yaparken belirlenen kurallara uyulmasının önemini vurgulayarak, ticaret ve yatırımın değerli olduğunu, ancak bu işlerin doğru ve kurallara uygun yapılmasının da gerekli olduğunu ifade etti.

Karadağlı Yetkililerden Açıklamalar

Karadağ Teftiş İşleri Müdürü Ana Vujosevic, firmaların dikkat etmesi gereken hususların teftiş idaresinin internet sayfasında yayınlandığını ve bu bilgiler sayesinde hataların azaltılabileceğini aktardı.

Karadağ Vergi Dairesi Müdür Vekili Sava Laketic, ülkede birçok Türk firmasının faaliyet gösterdiğini ve bu firmaların yılın ilk yarısında ödediği verginin 18.5 milyon avro olduğunu belirtti. Laketic, Karadağ'ın özel sektör vergi oranları bakımından cazip bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.

Kurum Temsilcilerinin Katkıları

Toplantıda, Karadağ İşverenler Birliği Başkanı Slobodan Mikavica ve Karadağ Ticaret Odası Araştırma ve Analiz Sektörü Direktörü Miljan Sestovic de sunum yaparak, katılımcılara bilgi verdiler. Ayrıca, Ticaret Müşaviri Erdal Karaömeroğlu Türk firmalarına ve Karadağlı yetkililere sunum gerçekleştirdi.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Türk iş insanlarına yönelik "İş ve Faaliyetlerde Dikkat Edilmesi...

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Türk iş insanlarına yönelik "İş ve Faaliyetlerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" konulu program düzenlendi.