DOLAR
34,64 -0,04%
EURO
36,64 -0,28%
ALTIN
2.924,38 0,44%
BITCOIN
3.333.213,27 0,11%

Karaciğerde nokta zehir bırakmıyor! Her gün tüketen kansere karşı kalkan oluşturuyor

Kış sebzelerinden biri olan turp hastalıkların şifası. İşte turp yemek için nedenler....

Yayın Tarihi: 28.11.2023 22:45
Güncelleme Tarihi: 28.11.2023 22:45

Karaciğerde nokta zehir bırakmıyor! Her gün tüketen kansere karşı kalkan oluşturuyor

GÜNDE BİR PORSİYON TÜKETEN SAĞLIK BULUYOR!

Sebzeler ve bitkiler bir çok hastalığın da aslında şifasını taşıyor. Özellikle kök sebzeler bu anlamda tam bir hastalık savar diyebiliriz. Kanser dünyada en çok görülen hastalıklar arasında bulunan bir hastalık. Bir çok sebep ve genetik faktörler bu hastalığı tetikleyebiliyor. Kanserden korunmak için ise kişilerin mutlaka sebze, meyve ve bitkilerden yararlanması gerekiyor.

TURP

Kansere karşı savaşçı olan o besin Turp . İçeriği besinlerle dolu olan bu sebze bir çok hastalık durumunda kullanılabiliyor. Ateş, boğaz ağrısı, grip, safra bozuklukları ve iltihaplanma başta olmak üzere kansere bile çaresi bulunan turp sofralardan eksik edilmemesi gereken besinlerin başında geliyor.

BİR ÇOK HASTALIĞA ŞİFA

Yarım fincan dilimlenmiş turp porsiyonu yaklaşık 12 kalori içerir yani bu hali ile turpta neredeyse hiç yağ yoktur. Sağlıklı beslenmek isteyenler turptan sıklıkla faydalanırlar. Turp aynı zamanda iyi bir c vitamini kaynağıdır. Yarım fincan turp bile kişilerin günlük c vitamininin yüzde 14 ünü karşılar. C vitamini oldukça önemli vitaminlerden biridir. Çünkü hastalıklara karşı bağışıklığımızın sağlanmasından son derece önemlidir. Antioksidan yönünden zengin olan turp hücre yenileme özelliğine de sahiptir. Turpun içerisinde ise potasyum, folat, riboflavin, niasin, B-6 vitamini, K vitamini, kalsiyum, magnezyum,çinko, fosforlu, bakır, manganez, sodyum bulunur.