DOLAR
34,15 -0,14%
EURO
38,07 0,16%
ALTIN
2.881,76 -0,26%
BITCOIN
2.167.869,51 -0,52%

Kara Yolu Durum Raporu: Güncel Çalışmalar ve Uyarılar

Kara yollarındaki yapım ve bakım çalışmaları nedeniyle dikkatli olunmalı; trafik akışında düzenlemeler yapılıyor.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 08:29
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 08:29

Kara Yolu Durum Raporu: Güncel Çalışmalar ve Uyarılar

Kara Yollarında Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Ülkemizdeki karayolu projelerinde yapım, bakım ve onarım süreçleri hızla sürdürülüyor. Bu nedenle, sürücülerin trafikte dikkatli olması ve trafik işaretlerine uyum göstermesi büyük önem taşıyor.

TAG Otoyolu’nda Ulaşım Kontrollü Sağlanıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, TAG Otoyolu’nun Gaziantep Batı-Narlı kavşakları arasında 1-5. kilometrelerinde yapım çalışmaları nedeniyle, Gaziantep istikameti için bant aktarımı yapılmakta ve ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanmaktadır.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nda Bakım Çalışmaları

İstanbul yönünde, Gemlik Serbest Bölge ile Gemlik kavşakları arasındaki 0-3. kilometrelerde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sağ şerit trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım diğer şeritlerden gerçekleştirilmektedir.

İzmir Çeşme Otoyolu'nda Altyapı Geliştirme

İzmir istikametindeki 2-12. kilometrelerde, Serbest Geçiş Sistemi altyapı çalışmaları nedeniyle Güzelbahçe Gişeleri bölgesinde bant aktarımı yapılmakta ve ulaşım gidiş-dönüş şeklinde sürdürülmektedir.

Adapazarı-Mekece Yolunda Şerit Kapatma

Adapazarı-Mekece yolunun 15-16. kilometrelerinde, yapım çalışmaları sebebiyle sağ şerit trafiğe kapatılmış; ulaşım diğer şeritlerden devam etmektedir.

Diğer Önemli Çalışmalar

Söğüt-Korkuteli yolunun 11-33. kilometrelerinde sathi kaplama çalışmaları, Divriği-Arapgir yolunun 19-21. kilometrelerinde yapım ve Emirdağ-Bolvadin-Çay yolunun 49-51. kilometrelerinde köprü yapım çalışmaları devam etmektedir. Sürücülerin trafik işaretlerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Aşırı Yağış Sonrası Yolda Taşkın Problemi

Hopa-Borçka yolunun 1. kilometresinde aşırı yağışlar nedeniyle oluşan dere taşkını, bölünmüş yolun Borçka-Hopa yönünü trafiğe kapatmış; sürücüler servis yoluna yönlendirilmiştir.

Heyelan Önleme Çalışmaları Sürüyor

Ağrı-Kağızman yolunun 34-37. ve 44-47. kilometrelerindeki yapım ve heyelan önleme çalışmaları dolayısıyla ulaşım servis yolundan sağlanmaktadır.

Sürücülerin, yol durumu ve trafik işaretlerine dikkat etmeleri kritik bir öneme sahiptir.