DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.245.618,89 -0,14%

Kara Yollarındaki Güncel Durum ve Çalışmalar

Kara yollarında devam eden bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücüler dikkatli olmalı.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 08:19
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 08:19

Kara Yollarındaki Güncel Durum ve Çalışmalar

Kara Yollarında Durum Güncellemesi

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülmekte olup, bu kesimlerde hızla seyahat edilmemesi ve trafik işaretlerine uyulması büyük önem taşımaktadır. Otoyol Çalışmaları

Anadolu Otoyolu

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolu'nda Abant ve Kaynaşlı kavşakları (Bolu Dağı Tüneli dahil) arasında tünel portal yapısının uzatılması ve viyadüklerdeki genleşme derzi yenileme çalışmaları yürütülüyor. Bu nedenle sürücüler, Abant Kavşağı'ndan D-100 devlet yoluna yönlendirilerek, Kaynaşlı Kavşağı'ndan otoyola geri dönmeleri gerekmektedir.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu

İstanbul istikametinde, Balıkesir Batı-Savaştepe kavşakları arasındaki 13-15. kilometrelerde bakım onarım çalışmaları dolayısıyla sağ şerit trafiğe kapatılmıştır; diğer şeritlerden ulaşım sağlanıyor.

Ankara-Niğde Otoyolu

117-118. kilometrelerde Ankara istikametinde gerçekleştirilen çalışmalar sebebiyle iki şerit kapatılmış, ulaşım tek şeritten devam etmektedir. Diğer Önemli Yollar

İzmir-Çeşme Yolu

55. kilometredeki menfez yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir kısmından iki yönlü devam etmektedir.

TAG Otoyolu

Aslanlı Tüneli ile Nurdağı Kavşağı arasında deprem hasarlarının giderilmesi ve üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle 5-7. kilometrelerde bant aktarımı yapılarak, Adana istikametinden iki yönlü ve kontrollü ulaşım sağlanmaktadır.

Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı Yolu

157-162. kilometreler arasında Tavşanlı-Harmancık yönünde yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım, Harmancık-Tavşanlı yönünde iki yönlü olarak devam etmektedir.

Kırıkkale-Kırşehir Yolu

24-32. kilometreler arasında üst yapı yenileme çalışmaları nedeniyle Kırşehir-Kırıkkale yönü trafiğe kapatılmış, ulaşım Kırıkkale-Kırşehir yönünde iki yönlü sağlanmaktadır.

Uşak-Afyonkarahisar Yolu

5-17. kilometreler arası ve Zara-Geminbeli-Suşehri yolunun 22. kilometresinde gerçekleştirilen yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaretlerine dikkat etmesi gerekmektedir.

Trabzon-Maçka Yolu

4. kilometredeki Şehit Eren Bülbül Tüneli’nin her iki yönündeki tüplerin elektrik ve elektronik sistemlerinde bakım ve onarım çalışması yapıldığı için ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Bu nedenlerle sürücülerin belirtilen yollar üzerinde dikkatli olması ve uyarılara riayet etmesi Şarttır.