Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kara Yollarındaki Güncel Durum Raporu

Kara yollarında bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Sürücülerin dikkatli olmaları gerekiyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 08:37
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 08:37

Kara Yollarındaki Güncel Durum Raporu

Kara Yollarında Durum Raporu

Türkiye genelindeki kara yollarında yürütülen yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bazı güzergahlarda sürücülerden dikkatli olmaları isteniyor. Trafik işaret ve işaretçilerine uyulması büyük önem taşıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda Çalışmalar Devam Ediyor

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol durumuna ilişkin bültenine göre, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Akmeşe-Adapazarı kesiminde, Ankara-İstanbul istikametinde yol bakım ve onarım çalışmaları sürdürülüyor. Bu işlemler sırasında, İstanbul-Ankara yönünden gelen trafik iki yönlü olarak akış halinde devam ediyor.

İzmir Çevre Otoyolu'nda Onarımlar

İzmir Çevre Otoyolu'nun Bornova-Karşıyaka güzergahında, 8-16. kilometreler arasında, yoğun trafik olmayan saatlerde köprü onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu bölgede sürücülerin dikkatli olmaları büyük önem taşıyor.

Anadolu Otoyolu'nda Ulaşım Kısıtlaması

Anadolu Otoyolu'nun Yeniçağa-Bolu kavşakları arasındaki 9-11. kilometrelerinde üstyapı onarım çalışmaları sebebiyle İstanbul yönü trafiğe kapatıldı. Bu güzergah üzerindeki ulaşım, diğer yönden kontrollü bir şekilde sağlanıyor.

Çanakkale Köprüsü'nde Çalışmalar

Malkara-Çanakkale yolunun Gelibolu güney-Lapseki kavşakları arasındaki 1-3. kilometrelerinde, 1915 Çanakkale Köprüsü ve yaklaşım viyadüklerinde bakım-onarım çalışmaları yapılmakta. Bu nedenle her iki yöndeki sağ ve sol şeritler trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden devam ediyor.

Diğer Önemli Güzergahlar

  • Seben ayrımı-Nallıhan-Beypazarı yolunun 37-40. kilometrelerinde, tünel içindeki elektromekanik çalışmaları dolayısıyla sol şeritler kapatıldı; sağ şeritten kontrollü ulaşım sağlanıyor.
  • İstanbul-Ankara yolunun 36-38. kilometrelerinde, Sakarya yönü trafiğe kapatıldı ve ulaşım yalnızca Ankara yönünden çift yönlü olarak devam ediyor.
  • İnebolu-Kastamonu yolunun 1-2. kilometrelerindeki heyelan nedeniyle bölünmüş yolun bir kısmı trafiğe kapatılarak, diğer yönden iki yönlü akış sağlanıyor.
  • Diyarbakır-Elazığ yolunun 25-27. kilometrelerinde, sağ kesim yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldı ve sol şeritten two yönlü geçiş sağlanıyor.
  • Korkuteli-Elmalı yolunun 28-29. kilometrelerinde, 11.00-17.00 saatleri arasında yapılacak patlatmalı kazı çalışması nedeniyle yol ulaşıma kapatılacak.
  • Trabzon-Gümüşhane il sınırı Torul-Gümüşhane yolundaki T4 Tüneli'nde, elektrik ve elektronik sistem montaj çalışmaları nedeniyle saat 18.00'e kadar ulaşım tek şeritten kontrollü olarak devam edecek.