DOLAR
34,03 -0,16%
EURO
37,91 -0,03%
ALTIN
2.829,74 -0,29%
BITCOIN
1.995.528,62 -1,6%

Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

Kara yollarında bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücülerden dikkatli olmaları isteniyor.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 08:28
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 08:28

Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

Kara Yollarında Durum Güncellemesi

Kara yollarında, yapım, bakım ve onarım çalışmaları süregeldiği için sürücülerin daha dikkatli olmaları önem taşıyor. Trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

İzmir-İstanbul Otoyolu:

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 0-1. kilometrelerinde aydınlatma direklerinin demontaj ve montaj işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu nedenle, 21 Eylül tarihine kadar, geceleri 23.00 ile 05.00 saatleri arasında otoyolun sol ve orta şeritleri trafiğe kapatılacak ve ulaşım sağ şeritten sağlanacak.

Ankara-Niğde Otoyolu:

Diğer bir bölgede, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Kırşehir bağlantı yolu Ankara-Niğde istikametinde çalışmalar nedeniyle bir şerit kapatıldı ve ulaşım diğer şeritten sürdürülecek.

Kuzey Marmara Otoyolu:

Kuzey Marmara Otoyolu'nda, Sevindikli-İzmit kavşakları kuzey taşıma yolunda (Ankara-İstanbul istikametinde) bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bant aktarımı yapılarak, ulaşım güney taşıma yolundan (İstanbul-Ankara istikametinde) gidiş-geliş şeklinde gerçekleştirilecektir.

Diğer Çalışmalar:

  • Zonguldak-Devrek ayrımı-Çaycuma yolunun 0-8. kilometrelerinde asfalt sathi kaplama çalışmaları devam ediyor. Sürücülerden trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri isteniyor.
  • Korkuteli-Elmalı yolunun 28-29. kilometrelerinde 10.00-17.00 saatleri arasında patlatmalı kazı çalışmaları nedeniyle trafik akışı kontrollü gerçekleşecek.
  • Kırıkkale-Kırşehir yolunun 22-24. kilometrelerinde üstyapı onarım çalışmaları sürüyor. Kırıkkale-Kırşehir istikameti trafiğe kapatılırken, ulaşım Kırşehir-Kırıkkale istikametinden iki yönlü olarak sağlanıyor.
  • Kırklareli-Saray yolunun 18-21. kilometreleri ile Edirne-Kırklareli yolunun 14-16. kilometreleri ve Sivas-Zara yolunun 11-16. kilometrelerinde de yapım çalışmaları yürütülüyor, sürücülerden dikkatli olmaları bekleniyor.
  • Son olarak, Trabzon-Gümüşhane il sınırı-Torul-Gümüşhane yolunun 44-45. kilometrelerindeki T-3 ve T-4 tünellerinde Gümüşhane-Bayburt yönündeki tüplerde iletişim sistemi montaj çalışmaları nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanmaktadır.

Sürücülerden, belirli saatlerde ve bölgelerde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmaları ve dikkatli bir şekilde seyahat etmeleri önemle tavsiye edilmektedir.