DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.149.842,13 0,34%

Kara Yollarında Güncel Durum ve Ulaşım Bilgileri

Kara yollarındaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücüler dikkatli olmalı.

Yayın Tarihi: 18.08.2024 09:11
Güncelleme Tarihi: 18.08.2024 09:11

Kara Yollarında Güncel Durum ve Ulaşım Bilgileri

Kara Yollarında Güncel Durum

Kara yollarındaki yapım, bakım ve onarım çalışmaları, sürücüler için bazı kısıtlamalara yol açıyor. Bu yüzden, özellikle belirtilen kesimlerde yavaş gitmek ve trafik işaretlerine uymak büyük önem taşıyor.

Anadolu Otoyolu'ndaki Çalışmalar

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Anadolu Otoyolu'nda, Abant-Kaynaşlı kavşakları arasında (Bolu Dağı Geçişi) tünel portal yapısının uzatılması ve viyadüklerdeki genleşme derzi yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu süreçte sürücüler, Abant Kavşağı'ndan D-100 devlet yoluna yönlendirilecek ve Kaynaşlı Kavşağı'ndan otoyola yeniden giriş yapabilecek.

İzmir-Aydın Otoyolu'ndaki Bakım

İzmir-Aydın Otoyolu'nun 1-3. kilometresinde Belevi Viyadüğü'nde genleşme derzlerine bakım, onarım ve yenileme işlemleri yürütülüyor. Bu çalışma nedeniyle yol, trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

TAG Otoyolu Üstyapı Çalışmaları

TAG Otoyolu'nda yer alan Osmaniye Batı-Toprakkale kavşakları kesiminde üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle bant aktarımı gerçekleşiyor. Ulaşım, Gaziantep istikametinden kontrollü bir şekilde sürdürülmektedir. Ayrıca, Toprakkale Gişesi giriş ve çıkış kavşak yolları da kapalı bulunmaktadır.

Samsun-Ordu Yolunda Kontrol

Samsun-Ordu yolunun 63-83. kilometreleri arasındaki çeşitli bakım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak devam etmektedir.

Bursa İnegöl-Bozüyük Yolundaki Asfalt Yenileme

Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 43-46. kilometrelerindeki asfalt yenileme çalışmaları dolayısıyla, Bursa İnegöl-Bozüyük istikameti trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım, diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Kırşehir-Kaman-Bala Yolunda Servis Yolu Kullanımı

Kırşehir-Kaman-Bala yolunun 16-17. kilometrelerinde yürütülen yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülere servis yolunu kullanmaları önerilmektedir.

Seydikemer-Söğüt Yolunda Asfalt Çalışmaları

Seydikemer-Söğüt yolunun 4-59. kilometreleri arasındaki asfalt yenileme çalışmaları sebebiyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önemlidir.

Siverek-Adıyaman Yolunda Heyelan

Siverek-Adıyaman yolunun 6. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım servis yolundan kontrollü olarak gerçekleştirilmektedir.

Yıldızeli-Sivas Yolundaki Yapım Çalışmaları

Yıldızeli-Sivas yolunun 12-19. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaretlerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Trabzon-Rize Yolunda Yaya Üst Geçidi Çalışması

Son olarak, Trabzon-Rize yolunun 33. kilometresinde yaya üst geçidi yapılması işlemi sürerken, ulaşım her iki yönde tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.