Bu meyve kansere karşı çok güçlü bir kalkan! Uzmanlar sık sık öneriyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
KANSERE KARŞI GÜÇLÜ MEYVE
Erik içinde A, B, C, E, K vitamini başta olarak beta karoten, manganez, magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko, demir gibi faydalı mineraller barındırır. Aynı zamanda sindirim ve bağışıklık sistemine de iyi gelir. Erik hem taze olarak tüketilebilir hem de pişirerek yemeklere eklenebilir. 60 mikrogram K vitamini alabilmek için 5 kuru erik yenmesi yeterlidir. Erik aynı zamanda antioksidan açısından da zengindir ve serbest radikallerin sebep olduğu hücre hasarlarından vücudu korumaktadır.
İçinde C vitamini olan erik saç, cilt, göz ve eklemlere de iyi gelir. Kabızlık problemi yaşayan insanlara da erik iyi gelir ve mide sorunlarının önüne geçer. Eriğin içinde olan potasyum sayesinde kan basıncı dengelenir ve kalp sağlığına iyi gelir. Kilo problemi yaşayan insanlar da diyet listelerine ekleyebilir ve erik sayesinde metabolizmaları hızlanır. Eriğin içinde olan K vitamini kanın pıhtılaşmasını engeller ve kan akışkanlığı ideal seviyede olur. Kemikleri güçlendirerek kalp problemlerinin önüne geçer. K vitaminin yeterli şekilde alınması damarların tıkanmasının önüne geçer ve kalp sağlığını destekler. Aynı zamanda K vitamini felç ve felç gibi problemlerin önüne geçer. İçinde bol miktarda K vitamini barındıran besinler şu şekilde; Kale, pazı, kara lahana ıspanak, brokoli, brüksel lahanası, ciğer, tavuk, yeşil fasulye, kivi, kuru erik, peynir, avokado, bezelye.