Bitki kanı tamamen temizliyor! Türkiye'de bulmak çok kolay, kendi kendine yetişiyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
MUCİZEVİ ETKİLREİ OLAN BİTKİ
Yunan mitolojisinde diken ucu olarak bilinen melocan bitkisi ile ilgili Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut önemli bir yazı kaleme aldı. Bitki 20 metre boyunda, dikenli bir gövdeye ve geniş yapraklara sahip. Bitki çiçekleri beyaz ve sarı renkli ve şemsiye şeklinde yetişiyor. Türk sofralarında diken otu olarak bilinen melocan bitkisi Latince onopordum acanthium ismiyle biliniyor. Genel olarak salata ve böreklerde tercih edilen bu bitki birçok şeye fayda sağlıyor. Karabulut yazısında şu sözlere yer verdi; 'Diken otu hafif acı bir tadı olan, iri ve dikensi yaprakları olan bir bitki. Bu bitkinin genelde çiçek ve yaprakları kullanılıyor. Ama diken otunun melocan otu olarak adlandırılmasıyla ilgili bölgesel farklılıklar var. Balkanlar ve ülkemizde Düzce ve bölgesinde dere ve çalılarda yetişiyor. Anadolu saparması, merucen, zimilaçi gıcırdak dikeni, kuşevin, öz dikeni diken ucu, kırçan meleocan isimleriyle de biliniyor.
Turşu ve konserve olarak da tüketiliyor. Soğanla kavrulup, süzme yoğurt içine kırmızı, kara biber ve sumak ve saf zeytinyağı ile kavrulup da tüketilebiliyor. Bitki tükürük bezlerini çalıştırıyor. Romatizma ve iltihap söktürücü özellikleri var. Kanseri engellemede ilk çıkan mahsuller tercih ediliyor. Genel olarak filizleri, kökleri ve çiçekleri kullanılıyor. Kan temizleyici özelliği ile vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlıyor. Aynı zamanda iç organların düzenli çalışmasını sağlıyor. Deri hastalıklarında yaygın şekilde kullanılan bitki kan temizleyici özelliği ile tanınıyor. Yenileyici etkileriyle cilt sorunlarına iyi geliyor. Aynı şekilde psikolojik sorunların hafifletilmesi için de tercih edilebiliyor. Diken otu olarak bilinen melocan otu aşırı tüketilirse ishale ya da tükürük artışına sebep olabiliyor. Geçmiş zamanda melocan otunun frengi hastalığı tedavisinde de tercih edildiği biliniyor. Frengi Treponema Pallidum isimli mikrop tarafından kaynaklı sistemik bir hastalık ve bu ot bu hastalığı tedavi ediyor. Ama bitkisel tedavilerin kullanılmadan önce dikkatli olunması ve uzman bir doktordan fikir alınması gerekiyor, çünkü bitkilerin etkileri kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebiliyor ve yan etkileri olabiliyor.'